loader
Foto

Galerie foto

Dansuri internaționale la Festivalul „Cântecele Munților”

Iuliana Tudor ne așteaptă, alături de ansambluri folclorice din toată țara, la concertele desfăşurate în Piaţa Mare din Sibiu , duminică, 23 august, la ora 21.00, la TVR 1.  

 

Ritmurile, culorile și diversitatea costumelor caracterizează cea de-a doua întâlnire cu Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” din acest an.

Ansambluri artistice din țară se întâlnesc acum pentru o seară de folclor internațional. Gazda festivalului, Iuliana Tudor, ne dă întâlnire în Piața Mare din Sibiu, duminică, 23 august, la ora 21.00, la TVR 1.

(w882) t

Secția Maghiară a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul”, condusă de Barabasi Attila Csaba, ne introduce în ritmurile pline de viață ale folclorului maghiar. Orchestra acompaniată de Moldovan Horvath Istvan o are ca solistă pe Kasler Magda.

Spectacolul serii continuă cu folclorul turcesc, adus de Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”, dirijor prof. Aurelian Croitoru, alături de solistul Costel Atanasof. Coregrafia dansurilor este semnată de Ștefan Coman.

Ansamblul Profesionist „Banatul” și soliștii Liliana Laichici și Boban Constantinovici (acordeon) ne încântă apoi cu acordurile folclorului sârbesc, coregrafia fiind realizată de Brândușa și Nicolae Stănescu.

(w882) acordeon

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” conduse de Silvia Macrea oferă publicului un regal de dansuri din folclorul italian, bulgăresc și internațional. Pe coregrafia momentelor artistice își pun semnătura Alesea Sas, Theodor Vasilescu și Silvia Macrea. Taragotistul Adrian Neamțu se alătură Junilor Sibiului la momentul de folclor internațional, iar pentru cel din folclorul bulgăresc, urcă pe scenă interpreta Mariana Anghel.

(w882) taragot

Seara este completată de artiști îndrăgiți ai muzicii populare românești. Îi vom vedea, duminică, pe Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Izabela Tomița, Daniel Pop, Ancuța Corlățan, Daria Gâdea, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Oana Tomoiagă, Geanina Gavrilă, Giulia Medrea, Alexandru Brădățan, Stana Stepanescu, Bojidar Ciobotin, Gabriel Dumitru, Paul Ananie și Andreea Haisan.

(w882) s

Spectacole folclorice pline de culoare, proiecţii aniversare, ateliere de dans, un eveniment cu specific culinar şi alte evenimente în aer liber au fost prezentate în cadrul celei de-a 45-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” din Sibiu. Cele mai frumoase concerte de folclor din cadrul manifestării desfăşurate în Sibiu în perioada 29 iulie-2 august 2020, pot fi urmărite timp de cinci săptămâni, duminica seara, la TVR 1.

(w882) dans

Un spectacol prezentat de Iuliana Tudor

Producător artistic: Silvia Macrea

O producție CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu

Manager: Silvia Macrea

foto: FB Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...