loader
Foto

Dalia pune "Etichete" la Vara pe val

Vedeta a lansat o piesă în cadrul ediţiei matinale a emisiunii de la TVR 1

 

Chiar dacă participă la noua emisiune Vara pe val unde face parte din echipa postului TVR 1, Dalia Puşcă a găsit timp şi pentru una dintre pasiunile ei mai vechi, muzica.

Şi-a schimbat numele de scenă în Dahlia, aşa cum ar fi dorit mama ei să se scrie numele fiicei sale şi a decis ca, în paralel cu cariera în teatru şi televiziune să redevină cântăreaţă, interpretând în diverse formule, solo sau cu band.

Prima acţiune în acest sens a fost lansarea în matinalul TVR, alături de trupa Close Adapt, a piesei ”Etichete”, o piesa cu un text inedit inspirat de descrieri culese de pe etichetele sticlelor de vin, cu un sound uşor retro.

Îmi aduc aminte că, acum câţiva ani, împreună cu prietenii mei, ne amuzam pe seama textelor simandicoase şi exagerat de preţioase care descriau băuturile autohtone. Este meritul lui Constantin Grăjdian şi al echipei lui pentru ideea extraordinară de a face versuri din aceste descrieri. Aşa că am acceptat să cânt această piesă atât pentru ineditul ei, cât şi pentru faptul că se potriveşte perfect cu timbrul meu vocal. M-am simţit extrem de onorată de opiniile celor care, după ce au ascultat ”Etichete” mi-au spus ca interpretarea mea, uşor voalată şi nazală aminteşte de cea a inegalabilei Marlene Dietrich. Chiar dacă este măgulitor, acest fapt contează mai puţin în comparaţie cu tot ceea ce oferă această piesă, a declarat Dahlia.

 

De peste 12 ani, Dalia Puşcă este prezentă în lumea televiziunii, a muzicii şi a teatrului. În momentele de inspiraţie artistică scrie versuri, texte pe blog sau compune muzică. În timpul liber caută texte inedite de teatru, pe care le traduce şi le adaptează cu succes, având în prezent o piesă în curs de traducere, iar alta urmează să fie montată în viziunea scenică a actorului şi regizorului Dragoş Câmpan.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...