loader
Foto

Galerie foto

"Dacă pleci", vino în bucătăria lui Mircea Dinescu

Mircea Dinescu și-a sărbătorit, pe 11 noiembrie, ziua de naștere, așa cum îi place cel mai mult, jucându-se cu diverse ingrediente și ascultând muzică lăutărească, alături de Cătălin Crișan. Duminică, de la ora 15.30, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Musafirul mărturisește că nu se pricepe la gătit, însă este specialist la mâncat, motiv pentru care momentan este la regim și ce tortură poate fi mai mare decât să mergi la emisiune la Dinescu și să nu poți să mănânci nimic.

Parcă în ciuda gurmandului său invitat, poetul prăjește două copane și un piept de rață pe care le așează într-un “pătuț” din roșii, ceapă, ardei și baby spanac, iar drept pernă, prepară iute două ouă românești.

(w882) Mircea Din

Când bucatele sunt gata, cei doi merg în cramă unde gustă din vinul de la Cetate, ascultă muzica celebrului Ionel Tudorache și pun țara la cale. Dinescu își descoase invitatul, iar răspunsurile sunt pe măsură, dialogul fiind plin de haz și condimentat cu câte o strofă muzicală din repertoriul lui Crișan.

(w882) Mircea Din

Cătălin Crișan s-a născut pe 6 februarie 1968, la București. A absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul,  a studiat pianul la Școala de muzică din București, apoi a urmat cursurile Școlii populare de artă. Este absolvent al Facultății de teatru din cadrul Universității Titu Maiorescu. A debutat în 1987 la Festivalul de la Mamaia, unde a obținut premiul I la interpretare cu piesa Vorbește marea. A urmat o carieră plină de succes, a compus și interpretat peste 600 de cântece, a prezentat emisiuni de radio și tv, a scris o piesă de teatru în care a și jucat, Cabina Actorilor. Este profesor de canto și actorie la propria sa școală.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).