loader
Foto

Galerie foto

Cum te mai ajută o diplomă de facultate pe piaţa muncii

„Trăim în România, avem diplome, la ce ne folosesc, cum să le folosim?”, aceasta este întrebarea cu care Irina Cordoneanu v-a aşteptat marţi, 31 martie, la emisiunea „Plusuri şi minusuri”. Pe TVR 1 şi TVR+, de la 17:10.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„În România, 80% din populația care are un loc de muncă declarat oficial nu profesează în domeniul pentru care s-a pregătit. Se întorc în țară tineri absolvenți ai unor facultăți de prestigiu de peste hotare și nu reușesc să se angajeze pentru că sunt supra-calificaţi – altfel spus sunt prea deștepți. Percepția generală în România este aceasta: pentru a te angaja unde dorești trebuie să ai pile. Sau noroc, adaug eu. Trăim în România, avem diplome, la ce ne folosesc, cum să le folosim, în ce meserii mai merită să ne pregătim?”
,  este argumentul gazdei Irina Cordoneanu pentru ediţia din 31 martie, de pe TVR 1.

Dezbatem acest subiect alături de profesionişti din diverse domenii. „Prima invitată profesează cu succes în meseria pentru care s-a pregătit temeinic. Și-a dorit să fie actriță, a făcut UNATC-ul”, spune gazda emisiunea despre Crina Matei, prima invitată a ediţiei de marţi.

Tot la „Plusuri şi minusuri” ne întâlnim cu Andrei Roşu, un tânăr obişnuit angajat într-o multinaţională, dar care în timpul liber se transformă în Iron man. Altfel zis, participă la triatloane, ultra-maratoane şi numeroase alte competiţii de anduranţă. Andrei este singurul român care a alergat la maratonul de la Polul Nord, iar în 2013 a câştigat Cupa Mondială de Ultratriatlon. „Imaginați-vă ca ați înota de la București la Snagov. Apoi, ați urca pe bicicleta și ați pedala până la Budapesta. Și, la final, ați alerga până la Viena. Acestea sunt distantele obișnuite ale unui concurs de ultra-triatlon, la care invitatul nostru participă frecvent”, îl descrie Irina Cordoneanu pe Andrei.

A fi fiul unei celebrităţi este un beneficiu sau o povară? Cât de greu te poţi afirma pe piaţa muncii, când numele tău este legat de o mare personalitate? Aflăm răspunsurile de la Andrei Păunescu, fiul regretatului poet român. „El însuși este muzician, scriitor, realizator de emisiuni la radio și profesor la Facultatea de Jurnalism „Spiru Haret”. Dar tot ce face, tot ce a realizat este raportat la tatăl său. Așadar să aflăm ce procent din propria-i persoană este chiar el și ce procent este doar fiul tatălui său”, spune Irina Cordoneanu.

Seria de invitaţi ai ediţiei din 31 martie este completată cu Virgil Stănescu, unul dintre cei mai buni jucători ai baschetului românesc de după Revoluţie. Face parte din Galeria Legendelor (Hall of Fame) a Universităţii South Alabama, a jucat pentru echipe din Rusia şi SUA, însă a preferat să se întoarcă în ţară. De ce a ales să joace pentru o echipă din ţară? Aflăm marţi, chiar de la Virgil.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...