loader
Foto

Galerie foto

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid de ales locuinţa perfectă din România a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu.

 

Pe 26 ianuarie, Cătălin Ştefănescu ne-a invitat la o discuţie care ne-a deschis ochii asupra unei teme de interes pentru noi toţi: cum să ne ferim de capcanele imobiliare, cum să ne alegem, achiziţionăm locuinţe confortabile, care să răspundă eficient nevoilor noastre.

(w882)

(w882)

De fapt, ce e important când îţi cauţi un apartament? Cum profită unii dezvoltatori imobiliari de faptul că nu avem o cultură a locuirii spațiilor în care trăim? De ce ocupă România locul I la numărul proprietarilor de locuințe? Ştim să locuim spaţiile în care trăim? Sunt doar câteva întrebări la care invitatul lui Cătălin Ştefănescu a răspuns la „Dincolo de alb şi negru”. Joi, de la 18.55, la TVR 1.

(w882)

Arhitectul Radu Negoiță este autorul primului ghid de ales locuinţa perfectă din România. „Cartea sa – „Disconfort Residence” - este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care te poţi întâlni aproape zilnic în 30 de ani de plătit rate (nu îţi doresc, dar se poate întâmpla…). Hazul de necaz e opţional – dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă, în carte vei găsi explicații accesibile despre lucrurile la care trebuie să fii atent, ca să poţi să alegi în cunoştinţă de cauză. Avertisment: nu se recomandă celor slabi de inimă”, spune dr. arh. Radu Negoiţă.

(w882)

În plus, din discuţia lui Cătălin Ştefănescu cu Radu Negoiţă, am aflat care sunt calităţile şi defectele locuinţelor construite înainte de 1989 sau cum profită unii dezvoltatori imobiliari de faptul că nu avem o cultură a locuirii spațiilor în care trăim.

(w882)

Cu siguranţă aţi observat că oraşele din România nu seamănă cu cele din afară şi sunteţi curioşi „cum de se poate aşa ceva”. De ce noi, românii, credem că spaţiul public e al nimănui? Despre sursele haosului din zona imobiliară şi de ce nu înțelegem că orașele sunt organisme vii, iar calitatea vieții depinde în mod direct de fiecare dintre noi – tot la „Dincolo de alb şi negru”, cu arhitectul Radu Negoiţă. Joi, 26 ianuarie, de la 18.55, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...