loader
Foto

Galerie foto

Cum mirosea Epoca de aur

Sâmbătă, 18 martie, la ora 14.30, TVR 1 a difuzat primul episod din noua serie " Adevăruri despre trecut". Echipa producătorului Raluca Rogojină ne testează memoria olfactivă într-un film despre industria cosmetică a României de dinainte de ‘89.  

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Din 18 martie, TVR 1 începe difuzarea unei serii nou-nouţe Adevăruri despre trecut. Adevăruri nostalgico-dureroase despre un trecut pe care l-am trăit mulţi dintre noi şi pe care cei de azi le vor recepta ca pe ceva de neînchipuit.

„În anii regimului Ceauşescu, nu numai că nu aveai ce să vezi la televizor, dar nici măcar nu aveai ce să citeşti - cărţile bune se găseau greu în librării.

(w882)

Săpunul şi pasta de dinţi erau rarisime în magazine, mai cu seamă în anii ’80. Dacă aveai un peşte pe televizor şi un mileu în vitrine, te puteai considera norocos”, ne amintesc realizatorii.

Despre cochetărie sau lux nu se vorbea în epocă. Femeia trebuia să fie fruntaşă în muncă, mamă şi bună gospodină. Tehnicile de înfrumuseţare şi produsele cosmetice erau rudimentare. Învăţătoarele care primeau un săpun „străin” de 1 martie erau privilegiatele sistemului. Discursul public era plin de termeni ca: „planul de lucru”, „codul eticii şi echităţii socialiste”, „devotamentul faţă de ţară şi partid”. Viaţa reală era dominată însă de frig, foame şi cozi.

(w882)

(w882)

(w882)

„Despre ce se ştia şi ce se petrecea de fapt în România înainte de 1989 continuăm să vorbim în noua serie Adevăruri despre trecut, începând de sâmbătă, 18 martie, de la 14.30, la TVR 1”, spune Raluca Rogojină, producătorul seriei.

(w882)

În prima ediţie, echipa emisiunii (producător - Raluca Rogojină, consultant de specialitate -Lavinia Betea, realizatori: Adela Eftimie, Roxana Tarhon, Carmen Bărbulescu, Cristina Hillerin) ne testează memoria olfactivă. Povestim, ne amintim sau descoperim despre cum... mirosea Epoca de aur.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...