loader
Foto

Galerie foto

Cu Mircea Geoană în bucătărie, la Politică şi delicateţuri

De Florii, Mircea Dinescu îl are ca invitat pe senatorul social-democrat la emisiunea difuzată la TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR+, la ora 14.30.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Mircea Dinescu mărturiseşte cu umor că la Politică şi delicateţuri vrea să „reinventeze roata de la căruţă”, iar modalitatea care-i vine cel mai la îndemână este să gătească reţete de la 1900, după cărţi vechi de bucate. Invitatului său din 13 aprilie, Mircea Geoană, pentru că a fost ambasador în Statele Unite, a hotărât să îi gătească „ceva mai finuţ”. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită în fiecare duminică, la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Începe prin a prepara limbă cu măsline, sub atenta supraveghere a invitatului său, care recunoaşte că, în ceea ce îl priveşte, lasă gătitul pe seama femeilor din familia sa. Pentru felul doi, Dinescu prepară cotlete de miel pane, la care alătură o salată veselă de măcriş şi untişor. Când prânzul este gata, gazda şi oaspetele său coborară în cramă, pentru o discuţie prietenească şi pentru a se „dedulci” cu preparatele aburinde, asortate cu două soiuri de vin şi cu muzica Tarafului de la Vărbilău.

Acelaşi Taraf de la Vărbilău ne-a amintit, într-o ediţie anterioară a emisiunii găzduite de Mircea Dinescu, de poezia de altădată a mahalalei bucureştene.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Mircea Cărtărescu a atins un alt nivel în creația literară. Poetul se dovedește, ca prozator, un vizionar

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...