loader
Foto

Croația: Metodă nouă de vot pentru Dora 2021

O nouă metodă de vot este implementată pentru Dora 2021, potrivit gazdei Barbara Kolar, care a dezvăluit că în cadrul selecției croate se va folosi acum modelul Melodifestivalen.

 

Noul mod de votare care se va aplica în Croația este folosit la Melodifestivalen din 2011, iar publicul și juriul au dreptul să acorde același număr de puncte pe melodii. De exemplu, dacă există opt jurii, fiecare juriu poate acorda un total de 58 de puncte (format din 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 și 12 puncte), astfel că împreună pot acorda 464 de puncte.

De asemenea, 464 de puncte sunt disponibile pentru votul public, cu punctele acordate în funcție de procentul din televot pe care îl primesc. De exemplu, dacă o melodie primește 25% din voturi, ar primi practic 25% din 464 de puncte, adică 116 puncte de la public.

Schimbarea modului în care se votează ar trebui să însemne că este mai puțin probabilă o egalitate între punctele acordate de juriu și de public.

La Dora 2020 a existat o astfel de egalitate, Damir și Mia primind fiecare câte 31 de puncte. Totuși, Damir a fost declarat câștigătorul ediției, fiind favoritul celor care au votat prin televot.

Postul de televiziune HRT promite să anunțe mai multe detalii cu privire la schimbarea votului în zilele următoare.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Tenorul Florin Georgescu, la ”Portret de excelență”: ”Trebuie să-mi placă mie ceea ce cânt, ca să pot transmite”

Este tenor de talie internaţională. A cântat pe marile scene ale lumii. Unul dintre rolurile memorabile din cariera sa a fost ,,Manrico” din ...

Avocatul dumneavoastră: Competența materială și teritorială a instanțelor de judecată

Luni, 1 aprilie, de la ora 21:00, Angela Avram vă așteaptă cu o nouă ediție a emisiunii ”Avocatul dumneavoastră”, la TVR Internațional.

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...