loader
Foto

Galerie foto

„Crizantema de Aur” se întoarce la Televiziunea Română

La final de noiembrie, la TVR 2 urmăriți cele mai bune momente din ediţia din acest an a Festivalului Național de Interpretare  al Romanței „Crizantema de Aur”.

 

La Târgovişte, în vechea cetate a domnitorilor cu mândre nume, a cărturarilor de-un veche renume, în acest bătrân oraș, de 48 de ani se aud acordurile romanței.

În 1968, când toamna dădea ultimele îmbrățisări naturii, la Târgoviște înflorea o crizantemă ce avea să devină de aur, să nu-și mai scuture niciodată petalele și să ofere oamenilor cel mai duios, melancolic și evocator cântec al inimii - romanța.

Ediția din acest an a Festivalului Naţional de Interpretare  al Romanţei “Crizantema de Aur” a adus pe scena Teatrului Tony Bulandra, gazdă a festivalului,  16 concurenți care, pe parcursul celor două zile de concurs, au oferit publicului romanțele unor mari compozitori și textieri.

(w882) Festivalul

Seara de Gală a dezvăluit câștigătorii acestei ediții, desemnați de un juriu format din personalități marcante ale muzicii românești: Voicu Enăchescu – dirijor şi director artistic al Centrului Național de Artă Tinerimea Română- președintele juriului, Florentina Satmari- realizator programe TV, Jolt Kerestely – compozitor și dirijor, Florin Georgescu – tenor, Daniela Vlădescu – soprană și director al Teatrului de Operetă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Matilda Pascal Cojocărița – interpretă de cântec popular și romanță, Leonid Gorceag – muzicolog, Adriana Mihai – realizatoare de emisiuni muzicale - Societatea Română de Radiodifuziune, Mihail Vlădăreanu – director al Coralei Catedralei Mitropolitane din Târgoviște și cadru didactic universitar în cadrul Universitații Valahia din Târgoviște.

Fiecare seară s-a încheiat cu o adevărată declarație de dragoste pentru romanță, făcută de artiștii invitați în recital: Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal Cojocărița, Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu, Florin Georgescu, Miruna Ionescu, Silviu Biriş, Maria Buză șşi Taraful George Pătrașcu,  artiști care au transformat cele trei seri de recital ale celui mai longeviv festival din România în clipe de visare şi melancolie,  clipe de neuitat ce vor dăinui în cutia de rezonanța a festivalului, adaugând încă o petală de aur acestei flori nemuritoare.

Festivalul Național de Interpretare a Romanței “Crizantema de Aur”, ediția 2015 a fost prezentat de Octavian Ursulescu , Miruna Ionescu și Silviu Biriș.

(w882) Festivalul

La TVR 2 puteţi urmări momente din festival astfel:

  • Vineri 27 noiembrie - ora 23.10
  • Duminică 29 noiembrie-ora 22.30
  • Luni 30 noiembrie - ora 23.10

„Aur pentru Crizantemă! Este medalia pe care o acord acestei ediții a Festivalului Romanței.  Alături de colegii mei din TVR , am avut o colaborare extraordinară cu organizatorii și cu cei care au participat la realizarea acestui festival.  Ne-am pus cu toții sufletul și munca în slujba romanței şi mă refer aici la întreaga echipă TVR, care cu adevărat și-a dorit ca acest festival să se întorcă la Televiziunea Română. Un festival cu tradiție, pe care TVR l-a promovat și mediatizat ani de zile. Am fost cu toții cuceriți de serile de spectacol ale acestei ediții. Am fost învăluiți în parfumul romanței, ce de multe ori ne-a lăsat, pe cei care vedeam spectacolul din spatele camerelor de luat vederi, fără respirație. Dacă ar fi să spun un singur cuvânt pentru acestă ediție, acesta ar fi: MAGIE ! “, declară Maria Tănase Marin, producător TV.

(w882) Festivalul

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...