loader
Foto

Galerie foto

Cristi Tabără vă propune un Crăciun marca „Exclusiv în România”

De sărbători, echipa emisiunii ne îndeamnă să mergem pe Valea Prahovei.  Facem curse off road, mergem în peştera Cetăţii, vizităm cea mai mare rezervaţie de urşi şi mâncăm în casa Nababului.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Valea Prahovei este una dintre cele mai populare zone turistice din România,de-a dreptul asaltată de turişti în perioada Sărbătorilor. Celor care aţi ales să petreceţi aici vacanţa de sărbători, echipa Exclusiv în România vă face câteva recomandări inedite de petrecere a timpului liber.

Prima opriere este la peştera Valea Cetăţii de lângă cetatea Râşnov, un loc unde se ţin concerte de muzică clasică şi colinde aproape în fiecare săptămână şi, în plus, este cea mai recentă peşteră introdusă în circuitul turistic de pe Valea Prahovei. La suprafaţă, puteţi lua lecţii de conducere off road, pe trasee de munte, cu un instructor specializat şi o maşină 4X4.

Ştiaţi că la Zărneşti este cea mai mare rezervaţie de urşi din Europa? În ediţia de sâmbătă, 19 decembrie, Exclusiv în România vine cu o relatare de la faţa locului, unde „am descoperit aici oameni inimoşi, care au creat un mediu ideal pentru animale şi care, din iubire pentru natură, au ridicat o capelă unde puteţi asista la slujbe însoţit de câinele sau de pisica dvs”, povesteşte Marin Găbudean, co-producător al emisiunii.

Explorarea Văii Prahovei ajunge şi la Buşteni, unde Cristi Tabără face un tur al castelului Cantacuzino, care a fost introdus în circuitul turistic în urmă cu 4 ani. Clădirea a fost construită în 1911 de către Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut şi sub numele de Nababul. A fost cel mai bogat român care a trăit vreodată. Avea o avere fabuloasă, care, se pare că echivala cu 10 miliarde de dolari în banii de azi. La final, ajungem în bucătăria castelului, unde vom participa la preparea unei reţete specifice zonei.

„După castel, vom vedea un nou tip de activitate mai puţin cunoscută în România, Escape Room. Este vorba de un joc în care participanţii trebuie să găsească indiciile într-un decor care pe noi ne-a dus cu gândul  la romanele Agathei Christie. Noi ne-am minunat de ingeniozitatea jocului”, adaugă Marin Găbudean.

Despre Exclusiv în România:
Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...