loader
Foto

Galerie foto

Cristi Tabără şi Charlie Ottley, ucenicii doamnei Mărioara la pregătirile de Paşti

Cu o ediţie specială a emisiunii „Exclusiv în România” ne-a întâmpinat şi Cristi Tabără,  la TVR1. Pe 2 mai, de la 16.00, printre troienele începutului de primăvară, ajungem la Şirnea. Am descoperit peisaje care taie răsuflarea şi vechi cărări mult umblate.  | VIDEO

 

Anul acesta, în mod cu totul neconvențional, vrând – nevrând, pregătim Paștele într-o atmosferă de… Crăciun... Echipa emisiunii „Exclusiv în România” ajunge la Șirnea, printre troienele începutului de primăvară. Îşi croieşte drum cu greu până la casa restaurată de Charlie Ottley, realizatorul britanic de film care își dedică timpul salvării patrimoniului românesc și mediatizării frumuseților României.

(w882)

(w882)

Autorul seriilor “Wild Carpathia” și “Flavours of Romania” și-a petrecut ultimele luni transformând o casă bătrânească de la poalele Pietrei Craiului în propriul său cămin, cald, primitor și, nu în ultimul rând, dotat cu tot confortul propriu unei locuințe de secolul XXI. Așa încât, Cristi Tabără se încumetă să ajungă, în sania trasă de cal, până în valea pitorească unde se găsește noua locuinţă a lui Charlie. Ocazie cu care, vom afla povestea uluitoarei transformări, dar și multe istorii din viața de zi cu zi pe care o duce Charlie printre sătenii care l-au adoptat întru totul.

(w882)

(w882)

Cât timp Charlie îi dezvăluie lui Cristi Tabără secretele noii sale vieţi, restul echipei „Exclusiv în România” urcă pe dealuri mai puțin umblate, pentru a descoperi, călare și la pas, Șirnea tainică: vechi cărări ce legau casele, odinioară pline de viață și peisaje care îți taie răsuflarea.

(w882)

Drumeția se termină chiar la timp pentru a-i surprinde pe Charlie și Cristi în ipostaza de ucenici ai doamnei Mărioara, la pregătirea mesei de Paști. O masă la care se reuneşte întreaga echipă pentru a ne spune „Hristos a înviat!”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...