loader
Foto

Galerie foto

„#creativ” încurajează cititul de la vârste fragede. În noul sezon, la TVR1 | VIDEO

„Sunt tineri care merită celebraţi şi încurajaţi să devină modele pentru noua generaţie”, ne convinge Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii. „#creativ” a revenit cu un nou sezon la TVR 1 din 7 mai şi se vede în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30.

 

Emisiunea „#creativ” începe curajos sezonul cu numărul 10 şi promite să ne facă cunoştinţă cu artişti minunaţi din domenii captivante.

Zeci de tineri din zone creative şi-au împărtăşit deja poveştile lor de viaţă, iar pentru sezonul 10, Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii, continuă să aducă pe micul ecran „tineri creativi, talentaţi, perfecţionişti, empatici, sinceri, cu coloană vertebrală”.

„Sunt aici să vă spun că România are o mână de oameni tineri absolut minunaţi. Este o Românie pe care îmi doresc mult să o văd cât mai des pe stradă, în parcuri, în trafic sau în supermarket! Dar până atunci, sunt fericită să o pot descoperi şi filma pentru telespectatorii TVR 1! Sunt tineri care merită celebraţi şi încurajaţi să devină modele pentru noua generaţie!”, spune Claudia Spătărescu, realizatoarea şi moderatoarea emisiunii. La finalul fiecărei ediţii, gazda emisiunii află de la invitaţii ei ce sfat ar oferi tinerilor dornici să facă meseriile lor.

În noul sezon, care începe la TVR 1 pe 7 mai, este încurajat mai mult decât oricând cititul de la vârste fragede: în primul episod o cunoaştem pe Ana Sipciu, antreprenoare, jurnalistă, cu o experienţă bogată în agenţii de publicitate, dar care a decis înainte de pandemie să se dedice cărţilor pentru copii.

A fondat o librarie cochetă în Cotroceni, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani. „Are o mare pasiune pentru cărţi şi reuşeşte să transmită foarte uşor energia aceasta”, spune Claudia. La „#creativ” o vom cunoaşte şi pe artista Alexandra Mîrzac - ilustratoare, absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, autoare de cărţi pentru copii. Are cărţi plublicate de Tate Publishing, Londra, iar unul din volumele ei este tradus deja în multe limbi (printre care franceză şi coreeană). A câştigat cu această carte, intitulată “Lost”, o menţiune specială la Târgul de Carte de la Shanghai, în 2021. Cu siguranţă, povestea ei şi drumul de la grafică la cărţi ilustrate merită să fie văzute în noul sezon „#creativ”!

(w882)

Actriţa şi coregrafa Flavia Giurgiu ne va captiva cu lumea ei fascinantă şi uşor suprarealistă, plină de umor şi ironie, iar somelierul Marina Samoilă, una dintre puţinele femei din România care a făcut studii în domeniu la Londra, la WSET, ne va aduce mai aproape de pământ şi de roadele sale.

(w882)

„O altă surpriză la fel de frumoasă este prezenţa pictorului Roman Tolici printre #creativii sezonului 10! Un pictor cu o tehnică şi o carieră impresionante, plin de poveşti înţelepte şi un artist adevărat, care se joacă atât de elegant cu acea linie fină dintre realitate şi ficţiune, căutând adevărul, binele şi frumosul!”, mai spune Claudia Spătărescu şi ne îndeamnă să descoperim cu încredere şi alte surprize ale acestui sezon în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30.

(w882)

„Invitaţii aleşi de noi în această emisiune au trecut testul meritocraţiei, sunt tineri care s-au afirmat prin forţele proprii, prin muncă, talent şi perseverenţă, iar rolul meu este să le ofer încrederea de a se exprima cât mai autentic! Şi mai fac ceva: le propun să locuim împreună, timp de câteva ore, într-un spaţiu jucăuş şi creativ, în care totul este posibil!”, adaugă Claudia Spătărescu.

#creativ” este o combinaţie între emisiunea tv şi vlogging-ul, fiind filmată, pe lângă camerele profesioniste, cu telefonul şi cu 3 camere GoPro, în mai multe locuri reprezentative pentru invitaţi. „Tonul este unul relaxat, colocvial, se râde mult şi se spune adevărul. Ritmul montajului este unul alert, în acord cu ritmul lumii în care trăim”.

Realizator şi moderator - Claudia Spătărescu

Producător - Ana Maria Pleşcan

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...