loader
Foto

Crăciun românesc, la TVR Internaţional

În cea mai frumoasă perioadă a anului, aceea a Sărbătorilor de Iarnă, românii din întreaga lume sunt invitaţi, la  TVR Internaţional, să petreacă de Crăciun alături de cei de acasă

 

Astfel, românii de pretutindeni vor sărbători Crăciunul 2018 alături de cei de acasă, urmărind un program special care cuprinde colinde şi tradiţii, transmisiuni în direct, de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti şi de la Bazilica „Sfântul Petru" din Vatican, spectacole de divertisment, concerte şi recitaluri, filme artistice.

Telespectatorii sunt invitaţi să petreacă Dimineaţa de Ajun şi pe cea a primei zile de Crăciun, începând cu ora 7.00, alături de „Matinalii” de la Chişinău şi invitaţii lor speciali. Luni, 24 decembrie, de la ora 12.00, ne pregătim să intrăm în spiritul Crăciunului împodobind bradul alături de Fuego, în ediţia specială a emisiunii  „Drag de România mea!”.

(oar_w460)

De la 18.30, la "Un doctor pentru dumneavoastră", Ana Maria Ghiur ne propune să vorbim despre tradiţii de Crăciun, despre dăruire, iubire şi iertare, iar de la ora 20.30 avem mult aşteptata Întâlnire cu Moş Crăciun. Emisiunea este un reality show ai cărui protagonişti sunt copiii. Camerele surprind inocenţa copilăriei şi magia sărbătorilor. Cei mici ajung în căsuţa Moşului să îşi primească râvnitul cadou, dar întâmpină probleme pentru că Moşul este puţin altfel decât îl ştiu ei: ba e bâlbâit, ba uituc, ba surd... Partea a doua a programului poate fi urmărită marţi, 25 decembrie, tot la 20.30.

În seara de Ajun, îl aşteptăm pe Moş Crăciun ascultând de la 21.00 Recitalurile Corurilor „Cantus Mundi” şi "Madrigal - Marin Constantin" din cadrul turneului naţional de Crăciun, şi de la ora 22.00, frumoasele colinde din spectacolul ColinDar cu Paula Seling.

În prima zi de Crăciun, de la ora 9.00, TVR Internaţional aduce în transmisiune directă Slujba prilejuită de Sărbătoarea Naşterii Domnului, oficiată de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - şi corespondenţe video din comunităţile româneşti din: Paris, Madrid, Roma, Verona, Bruxelles, Nurnberg, Ierusalim, Veneţia, Chişinău. De la 12.40, respectăm tradiţia şi intrăm în legătură directă cu Vaticanul, pentru mesajul Papei „Urbi et Orbi”.

Petrecem prima zi de Crăciun ascultând, de la ora 15.00, cele mai frumoase Colinde din Ardeal - interpretate de corurile din Finteuş, Şomcuţa Mare şi Văleni, iar de la ora 23.00, un Concert de colinde americane.

Şi pentru ca Sărbătoarea Crăciunului să fie magică pentru toate vârstele şi gusturile, TVR Internaţional a programat două filme artistice de referinţă: Tinereţe fără bătrâneţe (marţi, 25 decembrie, de la ora 18.30) şi Mama (miercuri, 26 decembrie, de la ora 18.30).

Sărbători fericite din partea echipei TVR Internaţional!

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...