loader
Foto

Galerie foto

Cozile în faţa librăriilor, un Adevăr despre trecut

În perioada comunistă, românii stăteau la cozi nu numai pentru carne, ulei sau zahăr, ci şi pentru cărţi. Ce făceau oamenii pentru a citi un volum de calitate aflăm la „Adevăruri despre trecut”, de sâmbătă, 8 aprilie, ora 14.30.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Într-o lume cu două ore de program TV, cu spectacole de teatru devenite o raritate, cu cinematografe îngheţate în care rulau filme indiene sau ruseşti, românii îşi găseau refugiul în lectură.

Doar că, şi lectura era un lux în Epoca Ceauşescu, o epocă în care nici cărţile nu se găseau pe toate drumurile, aşa că oamenii se aşezau răbdători la rând şi în faţa librăriilor.

(w882)

Pentru un volum de calitate, românii deveneau inventivi, aşa cum ne-o va dovedi actorul Radu Gabriel, cu o poveste despre un troc care astăzi pare de neconceput.

Ce citeau românii şi de unde îşi făceau rost de cărţi ne vor povesti Augustin Buzura, scriitor, Valeriu Râpeanu, fost director al Editurii Eminescu, Nicola şi Ion Mircioagă, astăzi regizor, în acele vremuri inginer chimist şi librar voluntar.

„Despre ce se ştia şi ce se petrecea de fapt în România înainte de 1989 continuăm să vorbim în noua serie Adevăruri despre trecut. Noua serie este la TVR 1 din 18 martie, sâmbăta, de la 14.30” - Raluca Rogojină, producătorul seriei.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...