loader
Foto

Galerie foto

Cove, „degustător de lucruri fine” în bucătăria lui Dinescu

Duminică, 5 iulie, de la ora 14.30, îl revedeți, la TVR 1, la Politică și delicatețuri pe Cove la cratiță - o ediție filmată în mai 2017.

 

Cove mărturiseşte însă că nu se pricepe prea bine la gătit, așa că îi rămân rolurile de... „degustător de lucruri fine” şi de „ajutor nespecializat”, la ambele pricepându-se de minune.

(w882) Dinescu si

Astfel, simpaticul invitat gustă cu poftă din jambonul de la Cetate şi din dulceaţa de ardei iute a poetului şi se descurcă bine la tăiatul şi mărunţitul ingredientelor.

(w882) Dinescu si

Dinescu prepară un muşchiuleţ de viţel cu un sos din care nu lipseşte celebrul său vin, iar la felul a doilea, o altă invenţie a sa, o vânătă înfăşată într-o „cămăşuţă” de aluat de clătite şi stropită cu zeamă de portocală.

(w882) vitel

(w882) vanata

De această dată, Constantin Lătăreţu e cel care le descreţeşte frunţile cu muzica sa plină de viaţă, iar musafirul şi gazda pun ţara la cale într-un dialog plin de umor.

(w882) crama

***

Gabriel Coveşeanu s-a născut pe 4 septembrie 1974, la Bucureşti. A absolvit Academia de Teatru şi film din Bucureşti, după care s-a angajat la teatrul Ion Creangă. Actorul Gabriel Coveşeanu a cunoscut celebritatea la începutul anilor 2000, când a fost angajat ca asistent al Andreei Marin, la celebra emisiune Surprize, Surprize, de la TVR. După încheierea contractului, Cove s-a mutat la postul Kanal D şi apoi la ProTV, unde prezintă emisiunea "Vorbeşte lumea".

(w882) Dinescu si

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu.

Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche.

Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lu' Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).