loader
Foto

Costa Rica – Germania 2-4 (0-1), în grupa E de la Cupa Mondială Qatar 2022

Pentru a doua oară consecutiv Germania pleacă acasă după faza grupelor! Ca și în 2018, Die Mannschaft nu a gestionat bine cele trei meciuri din prima fază a turneului și va privi restul Mondialului la televizor.

 

Germania a dominat întâlnirea cu echipa din America Centrală, dar nemții nu mai erau doar la mâna lor, ci depindeau și de rezultatul din meciul Japonia – Spania. Gnabry a deschis scorul în minutul 10, apoi a început festivalul ratărilor la poarta lui Keylor Navas.

Costaricanii au întors rezultatul în repriza secundă, când a înscris mai întâi Tejeda, apoi, în minutul 70, Neuer a respins un balon care l-a lovit pe Vargas și a intrat în poartă, iar FIFA l-a creditat ca autor al… autogolului pe portarul german. La 2-1, Flick l-a trimis în teren pe Kai Havertz, în minutul 67, iar acesta și-a făcut datoria, înscriind o dublă în minutele 73 și 85. Ultimul gol a fost opera lui Fullkrug, dar scorul final, 4-2 pentru Germania, nu a mai contat pentru că în celălalt meci al grupei Spania se înclina în fața Japoniei.

Meciul dintre Costa Rica și Germania va rămâne însă în istorie ca fiind primul meci din istoria Cupei Mondiale care a fost arbitrat de o femeie – franțuzoaica Stephanie Frappart.

Costa Rica - Germania 2-3 (Tejeda 58, Neuer 70 autogol / Gnabry 10, Havertz 73, 85, Fullkrug 90+1)

Al Khor, Al Bayt Stadium, Grupa E, 67.054 spectatori

COSTA RICA: Navas - Duarte, Waston, Vargas - Fuller (Bennette 74), Borges, Tejeda (R. Wilson 90+3), Oviedo (Contreras 90+3) - Aguilera (Salas 46), Campbell - Venegas (Matarrita 74). SELECŢIONER: Luis Fernando Suarez.

GERMANIA: Neuer - Kimmich, Sule (Ginter 90+3), Rudiger, Raum (Gotze 67) - Gundogan (Fullkrug 55), Goretzka (Klostermann 46) - Gnabry, Musiala, L. Sane – T. Muller (Havertz 67). SELECŢIONER: Hans-Dieter Flick.

Cartonaşe galbene: Duarte 77

Arbitri: Stephanie Frappart (Franţa) - Neuza Ines Back (Brazilia), Karen Diaz Medina (Mexic) - Said Martinez (Honduras)

Sursă foto: Getty Images

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...