loader
Foto

Galerie foto

Corina Dănilă vă aduce o nouă săptămână cu invitaţi de marcă la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până joi, de la 16:00, la TVR 2 ne aducem aminte de momentele de aur ale scenei cu personalităţi care au făcut istorie. În această săptămână, invitaţii sunt: Tiberiu Ceia, Catrinel Dumitrescu, Nico, Irina Deleanu şi Alexandra Piscupescu.

 

Vocea Banatului, Tiberiu Ceia, este artistul care a deschis săptămâna la „IERI-AZI-MÂINE”. Născut în 1940, invitatul zilei de luni, cea dedicată folclorului, mărturiseşte că a crescut într-o familie unde folclorul Oraviţei se împletea cu cel al Bihorului. De la „Frumoasă vecina noastră” auzită la petrecerile părinţilor săi, Tiberiu Ceia a trecut la romanţa „Cruce albă de mesteacăn”, prima piesă pe care a cântat-o în public, la vârsta de doar cinci ani. De-a lungul carierei a colaborat cu cele mai importante orchestre din ţară şi a avut turnee peste tot în ţară, dar şi în lume, în ţări ca SUA sau Australia. La „IERI-AZI-MÂINE” am scos din Arhiva de Aur a TVR câteva din cele mai frumoase momente din cariera artistului şi am vorbit despre transformările prin care a trecut muzica populară, mai ales că artistul a lucrat de-a lungul anilor la emisiunile de folclor de la TVR Timişoara.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În ziua dedicată Teatrului, la „IERI-AZI-MÂINE” ne întâlnim cu actriţa Catrinel Dumitrescu. Decorată cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, Catrinel Dumitrescu a făcut primii paşi pe scena teatrului în oraşul natal Brăila. De-a lungul carierei, actriţa a colaborat şi jucat cu nume mari ca Tamara Buciuceanu Botez, Ştefan Bănică, Virgil Ogăşanu şi a jucat în filme şi seriale TV. „Doi pe o bancă” este unul dintre cele cunoscute şi populare spectacole în care Catrinel a jucat, alături de soţul ei. Piesa a fost jucată timp de zece ani, mereu cu sala plină. (foto credit: Harper`s Bazaar)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru miercuri, 1 aprilie, echipa „IERI-AZI-MÂINE” ne aduce un invitat special alături de care sărbătorim ziua dedicată muzicii uşoare. Este vorba de Nico, una dintre cele mai apreciate artiste din peisajul actual. Reprezentată a României la Eurovision în 2008, Nico a absolvit „Şcoala Populară de Artă” în 1990, iar şase ani mai târziu era angajată la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Şi-a făcut debutul pe scena muzicală românească în 1999, iar de-a lungul anilor a participat la numeroase festivaluri şi concursuri muzicale, printre care Festivalul Mamaia (1999, locul II), Cerbul de Aur(2003, locul II; 2004, locul II), Festivalul „Discovery Fest” din Varna, Bulgaria (2004, Marele Premiu, plus alte patru distincţii), Gala Premiilor Radio România Actualităţi (2009, „Cel mai bun cântec pop al anului”), „The International Competition Of Istanbul Songs” (2010, Trofeul Festivalului) şi multe altele. (foto credit: artphotocafe.ro)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru ziua de joi, ziua dedicată sportului românesc, Corina Dănilă a predat ştafeta lui Cristi Mîndru, care ni le-a adus în platou pe Irina Deleanu, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale şi Europene, în prezent preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, şi Alexandra Piscupescu, una dintre cele mai bune gimnaste din ultimii ani, retrasă din activitate în 2014.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

“IERI-AZI-MÂINE” nu se va difuza vineri, 3 aprilie, pentru ca TVR 2 va transmite în direct Etapa de Cupă Mondială la gimnastică ritmică de la Bucureşti.

 

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.