loader
Foto

Galerie foto

Corina Dănilă vă aduce noi „amintiri pentru viitor” la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până miercuri, la TVR 2 ne aducem aminte de momentele de aur din istoria muzicii şi divertismentului românesc. în această săptămână, de la ora 16:00, ne vom întâlni cu realizatorul Marin Traian, Maria Dragomiroiu şi Anastasia Lazariuc.

 

Luni, prima zi a săptămânii, ne-a adus în platoul emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” un om care a făcut istorie în divertismentul românesc. Vorbim despre Marin Traian, realizatorul emisiunii „Un zâmbet pe 16 mm” şi prezentatorul cunoscutului „Album duminical”. De-a lungul carierei, Traian a primit Premiul pentru umor 1992 - Revelion 92 (spectacol de divertisment), Premiul APTR 1997 pentru întreaga activitate. De la el vom afla ce însemna să faci divertisment pe vremea regimului comunist şi cum puteai să „fentezi” sistemul.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 26 mai, în ziua dedicată muzicii populare, la TVR 2 vine Maria Dragomiroiu.  Şi-a început cariera sub numele „Frumoasa Oltului” (numele premiului câştigat în 1972 la Festivalul Folcloric Cântecele Oltului), purtând cu ea moştenirea celorlalte două Marii ale muzicii: Maria Tănase şi Maria Lătăreţu. Însă de-a lungul anilor „în nici un moment nu şi-a pus în gând să le imite. Iar cariera ei superbă de mai târziu a arătat că ea este Maria Dragomiroiu. Unica Maria Dragomiroiu”, scria Florin Condurăţeanu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În cea de-a treia ediţie din această săptămână, sărbătorim muzica uşoară, iar la TVR 2 a venit Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai puternice voci ale Moldovei.  S-a lansat cu piesele scrise de Ion Aldea-Teodorovici („Până la lacrimi mi-e dragă viaţă”, „Seară albastră”, „Fuga, fuga”) şi a fost solista Filarmonicii din Cernăuţi timp de 2 ani. În 1982, a primit titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova, iar începând cu 1989 cucerea scena muzicală românească.  Cunoscută pentru colaborările pe care le-a avut cu Mihai Constantinescu, la TVR 2 am avut ocazia să revedem câteva din primele ei recitaluri înregistrate de Televiziunea Română. (foto: anastasialazariuc.ro)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...