loader
Foto

Corespondent TVRi transmite, joi, despre debutul Sezonului România-Franța

Ediția din 11 aprilie vine cu informații despre un amplu proiect de cooperare bilaterală care celebrează francofonia comună, Sezonul România-Franța, dar și despre succesele unor tineri pasionați de robotică. De la ora 21.30.

 

Pe 18 aprilie începe etapa românească a Sezonului România-Franţa, un proiect bilateral extins, care va reuni 200 de proiecte, dar și peste 400 de evenimente până pe 14 iulie.

Sezonul își propune reînnoirea imaginii și a percepției pe care cele două țări le au una față de cealaltă, alături de întărirea legăturilor economice, științifice și culturale ce le leagă în mod istoric. Despre acest subiect aduce informații Andrei Țărnea,  comisar general al sezonului România- Franţa, pentru România. Mai multe detalii despre acest proiect AICI.

Un alt subiect pe agenda ediției de joi este un proiect așteptat de românii din afara granițelor și, mai ales, de copiii acestora: taberele ARC. Anul acesta, taberele vor fi organizate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului. Despre acest subiect oferă detalii Victor Ionescu, subsecretar de stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Cristina Andronic , subsecretar de stat, Ministerul Tineretului și Sportului.

Apoi, Radu-Corin Stan, un inginer care locuiește în Nurnberg și este licențiat în psihologie, cu specializarea dezvoltare personală, vorbește despre succes și evolutie, dar şi despre rolul eşecului în viaţă.

La finalul ediției îi cunoaștem pe câștigătorii concursului național de robotică First Tech Challenge, care acum se pregătesc pentru competiţia mondială de la Detroit, SUA. Echipa clasată pe primul loc, Quantum Robotics, este formată din: Andrei Preda - Team Leader, clasa XI; Victor Suciu - Hardware, clasa XI; Alex Turcanu - Driver, clasa XI; Radu Pogonariu - Programming, clasa XI; Eliza Constantinescu - Hardware, clasa IX.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...