loader
Foto

Corespondentul TVR, Liviu Iurea – cu reportaje în exclusivitate din Palmyra

Reportajele realizate de Liviu Iurea în Palmyra, oraş antic sirian, ocupat până de curând de Statul Islamic, pot fi urmărite în Telejurnalele TVR.

 

În Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00, telespectatorii au putut urmări, vineri, 8 aprilie, un reportaj în exclusivitate din Palmyra, oraş antic sirian, ocupat până de curând de Statul Islamic. Este primul dintr-o serie de reportaje pe care  telespectatorii le vor putea urmări în emisiunile informative ale TVR 1,  în corespondenţe transmise de jurnalistul Stirilor TVR Liviu Iurea.

Corespondentul TVR Liviu Iurea este singurul jurnalist român prezent în Siria, la Palmyra, de unde prezintă, în imagini de la faţa locului, urmele dezastrului provocat de gruparea Statul Islamic.

(w500)

Membrii acestei grupări au împrăştiat teroare şi au lăsat în urmă pagube însemnate. „Situl de la Palmyra a fost distrus parţial: arcada, puţin din Templul Be Shamin, o statuie vestită... dar, mai grav, au făcut jaf în muzeul cu artefacte”, spune Liviu Iurea.

Aflat într-o zonă extrem de greu accesibilă, jurnalistul Ştirilor TVR ne arată pagubele dezastrului. Recucerirea oraşului antic Palmyra a fost o victorie împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Teroriştii au lăsat însă în urmă un loc devastat şi plin de capcane explozive.

(w882)

Reportajele realizate de Liviu Iurea într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte ale planetei pot fi urmărite în Telejurnalele TVR.

(w882)

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...