loader
Foto

Corespondent TVRi: Valorile românești și promovarea lor în lume

Corina Dobre vă așteaptă la o nouă întâlnire cu emisiunea "Corespondent TVRi", pe 20 iunie de la ora 21.30, cu doar câteva zile înainte de 24 Iunie, dată marcată printr-o campanie tradițională la TVRi.

 

TVR Internaţional sărbătoreşte IA tradiţională românească alături de românii de pretutindeni, în fiecare an, în preajma Zilei Universale a Iei, 24 Iunie.

Și pentru că anul acesta, în campania de promovare a purtatului IEI, TVR Internațional premiază copiii, în emisiunea în care prefațăm Ziua Universală a Iei avem și invitați care fac lucruri minunate cu și pentru copii.

Vorbim despre cel mai amplu program de integrare socială prin cânt coral destinat copiilor și tinerilor din România, Cantus Mundi, împreună cu Emil Pantelimon, manager al Corulului Madrigal.

(w882) Pantelimon

Nu putem să vorbim despre sărbătoarea iei și despre promovarea cămășii cu altiță în lume fără să vă aducem în atenție un proiect născut tocmai din dorința de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României, dar și pentru a susține eforturile de introducere în patrimoniul U.N.E.S.C.O. a costumului popular asociat cu un obicei tradițional. Cristina Chiriac, fondator Flori de IE și Președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, organizează de patru ani Festivalul România Autentică și am invitat-o să ne spună ce cuprinde programul din acest an.

(w882) Cristina C

Tot despre promovarea valorilor românești este vorba și atunci când ne referim la Sezonul România - Franța, probabil cel mai amplu program de diplomație culturală din aceast an, ce reunește sute de evenimente culturale, ştiinţifice și educaţionale. Expoziții, concerte, experiențe cinematografice, dar și culinare și multe altele au avut loc începând din luna noiembrie a anulului trecut în Franța și în România. În ce măsură și-au atins scopul și ce mai putem vedea până la închiderea sezonlui, aflăm de la Andrei Țărnea, comisar general al sezonului România - Franța, pentru România.

(w882) Andrei ÈšÄ

Următorul nostru invitat în ediția din 20 iunie vine de peste ocean, unde este un profesionist extrem de apreciat în domeniul său de activitate. A proiectat unele dintre cele mai mari pompe de apă din Statele Unite ale Americii, a activat ca șef de proiect al unor importante programe de apărare, a sprijinit aderarea României la NATO, a facilitat delegațiile a peste 1.000 de oameni de afaceri din România și a condus cea mai veche organizație româno-americană din vestul SUA. Această este doar o parte a activității lui Cristian Călugărița, specialist în inginerie aerospațială, cercetător și un mare promotor al imaginii României peste ocean.

(w882) Calugarita

***

Producător: Liliana Văduva

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...