loader
Foto

Conspiraţii, iubire şi trădare în serialul „Aventurile căpitanului Alatriste”, la TVR 1

Într-o epocă în care viaţa atârnă între două săbii, un spadasin şi ucenicul lui se găsesc prinşi între conspiraţiile de la Curtea Spaniolă, Inchiziţa nemiloasă şi doamnele inimilor lor. Urmăriţi povestea la TVR 1, sâmbăta, de la 22.00.

 

În fiecare sâmbătă, de la 22.00, la TVR 1 e timpul pentru aventură. Telespectatorii sunt invitaţi să-i fie alături lui Diego Alatriste, zis şi Căpitanul, în serialul Aventurile căpitanului Alatriste (LAS AVENTURAS DEL CAPITAN ALATRISTE – Spania, 2013-2015), o istorie din Spania secolului XVII, aşa-numitul „Secol de Aur". Aitor Luna, Natasha Yarovenko, Lucia Jimenez, Miguel Hermoso interpretează rolurile principale în cele 18 episoade ale serialului de aventuri difuzat de TVR 1.

(w882)

Povestea serialului de aventuri este plasată în 1623, cu doi ani înainte de cea din „Cei trei muşchetari”, a lui Alexandre Dumas şi este bazată pe romanele cel mai bine vândute ale scriitorului Arturo Perez Reverte („The Nine Gates”).

(w882)

(w882)

Ceea ce văd telespectatorii este o reconstituire bazată pe fapte reale a aşa numitei Spanish Match – propusa căsătorie între Prinţul Charles, fiul Regelui James I al Marii Britanii şi Maria Ana a Spaniei, fiica lui Filip al III-lea al Spaniei, negocieri care s-au desfăşurat pe o perioadă lungă de timp, între 1614 şi 1623. Cel care ne oferă perspectiva este maestrul spadasin şi mercenar Diego Alatriste, numit şi Căpitanul.

(w882)

Spadasinul Diego Alatriste se întoarce din Războiul de Treizeci de Ani, după ce a luptat vitejeşte sub comanda regelui său, Filip al IV-lea. La Madrid, însă, principiile de căpătâi ale lui Alatriste, onoarea şi loialitatea, sunt puse la încercare. Soldatul se trezeşte implicat în intrigile şi conspiraţiile de la curtea regală, inclusiv într-o tentativă de asasinare a prinţului de Wales. Din fericire, Alatriste are un prieten de nădejde pe care se poate baza în orice clipă şi care-l va scoate din multe încurcături: propria lui sabie.

(w882)

(w882)

După câţiva ani de negocieri zadarnice, Prinţul de Wales şi consilierul său, Ducele de Buckingham, călătoresc incognito la Madrid pentru a grăbi nunta prinţului cu Infanta Spaniei, Maria Ana de Austria. O „alianţă” căreia par a i se opune forţe insurmontabile: Sfânta Inchiziţie şi chiar marele Inchizitor, Emilio Bocanegra, dar şi Cardinalul Richelieu, infamul consilier al Regelui Louis al XIII-lea al Franţei.

(w882)

(w882)

Dar destinul nu este decis numai între palate, ci şi pe străzile murdare şi meschine ale Madridului, casa lui Diego Alatriste şi a ucenicului său de 14 ani, Iñigo de Balboa. La fel ca şi personajul principal, poreclit Căpitanul, suntem prinşi într-o poveste ţesută ca o pânză de păianjen, cu poveşti de dragoste şi trădare, conspiraţii.

(w882)

Diego este în acest joc nu doar ca gardă a celor importanţi sau ca spadasin plătit, ci şi ca bărbat prins între două poveşti de dragoste: una pentru o femeie vicleană, dar pe care o iubeşte în secret şi cealaltă pentru una iubitoare, dar pe care o consideră ca fiind a lui pentru totdeauna.  Pe deasupra, Diego trebuie să înveţe cum să fie un tată bun, deşi de împrumut, pentru tânărul şi curajosul Iñigo, cel care îi devine aliat numai după ce îl învaţă arta lui şi cum să devină om.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...