loader
Foto

Confruntări electorale la Preşedinte pentru România

În această săptămână, alţi şase candidaţi la Preşedinţia României sunt aşteptaţi să-şi expună argumentele în cadrul emisiunilor electorale Preşedinte pentru România de la TVR 1, de luni până joi, de la ora 21.00.

 

Ediţia de miercuri este disponibilă online pe TVR+

În intervalul 20-23 octombrie, şase candidaţi la preşedinţie îşi prezintă programele electorale şi atuurile acestora, în cadrul emisiunii Preşedinte pentru România de la TVR 1. De luni până joi*, Sorin Avram moderează confruntările între doi candidaţi sau reprezentanţii lor, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Într-o ordine aleasă prin tragere la sorţi, cei 14 candidaţi vin – în persoană sau prin intermediul reprezentanţilor lor – să convingă electoratul că programul lor merită votat. Astfel, în cursul acestei săptămâni, ordinea apariţiilor în emisiunile de dezbatere este următoarea:

  • Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta – 20 octombrie;
  • Kelemen Hunor şi Gheorghe Funar – 22 octombrie;
  • Mirel Amariţei şi Klaus Iohannis – 23 octombrie.

Televiziunea Română dedică alegerilor prezidenţiale peste 2.000 de minute de transmisiuni, la TVR 1, TVR Internaţional şi pe posturile regionale. Sâmbătă şi duminică, la TVR 1 şi online, pe TVR+, Monica Ghiurco şi Radu Rădulescu moderează, de la ora 21.00, emisiunea Preşedinte pentru România în care cei 14 candidaţi vin personal să îşi prezinte programul electoral. În zilele de marţi (ora 12.30), joi (ora 12.30) şi vineri (orele 12.30, respectiv 16.00), tot sub genericul Preşedinte pentru România, TVR 1 difuzează imagini de la evenimentele electorale ale tuturor candidaţilor.

 

* Marţi, 21 octombrie, dată fiind transmiterea în direct la TVR 1 a partidei de fotbal F.C. Barcelona-Ajax Amsterdam, din UEFA Champions League, emisiunea Preşedinte pentru România nu va putea fi difuzată.

Desfăşurarea campaniei electorale la Televiziunea Română este gratuită, în acord cu misiunea TVR de a asigura accesul publicului la informaţie. Campania electorală pentru alegerea Preşedintelui României a început pe 3 octombrie 2014, ora 0.00, şi se încheie în ziua de 1 noiembrie 2014, ora 7.00. Cele două tururi de scrutin au loc pe 2 noiembrie, respectiv 16 noiembrie, în competiţie înscriindu-se 14 candidaţi.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...