loader
Foto

Confesiuni şi interviuri de colecţie, doar la IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă vă aduce „amintiri pentru viitor” împreună cu cele mai cunoscute nume ale scenei româneşti. De la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+, ne întâlnim cu Ileana Iliescu, Virgil Ogășanu sau Cristian Grețcu.

 

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va veni cu câte una diferită.

Săptămâna o începem în pași de dans, alături de Ileana Iliescu, invitata specială din ziua dedicată Dansului și baletului. Una dintre cele mai grațioase și talentate doamne ale baletului românesc, Ileana Iliescu a început să studieze baletul în 1945, iar pasiunea pentru dans a devenit un mod de viață. De numele său se leagă mai ales „Lacul lebedelor” lui Ceaikovski, pus în scenă începînd cu anii ’60 şi în care  „a strălucit în mod absolut”, în rolul Odette-Odile, în peste patru sute de spectacole susţinute în ţară, dar şi pe multe dintre marile scene ale lumii. În 1964 i s-a acordat titlul de artist emerit. În 2015 a obținut Premiul de Excelență al Galei Premiilor Operelor Naționale.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marți, 31 mai, de la ora 16:00, Corina Dănilă stă de vorbă cu nimei altul decât Virgil Ogășanu, în ziua dedicată teatrului. În vârstă de 75 de ani, actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie din București în anul 1964, la clasa profesoarei Beate Fredanov și a debutat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, în piesa „'Steaua fără nume'' de Mihail Sebastian (rolul lui Miroiu).

Din 1965 lucrează la Teatrul Bulandra, însă de-a lungul fructuoasei sale cariere, el a colaborat și cu TNB sau Notara, cât și alte scene din orașele țării. Printre filmele în care a jucat, se numără: „Răutăciosul adolescent” (r. Gh. Vitanidis, 1969), „Facerea lumii” (r. Gh. Vitanidis, 1971), „Tufă de Veneția” (r. Petre Bokor, 1976), „Al treilea salt mortal” (r. Alecu Croitoru, 1980), „Cântec pentru fiul meu” (r. Constantin Dicu), „Ministerul comediei” (r. Horațiu Mălăele, 1999), „Păcală se întoarce” (r. Geo Saizescu, 2006). Virgil Ogăşanu a mai jucat în seriale de televiziune: ”Cu un pas înainte” (2007) și „Regina” (2008). Cu ajutorul colegilor de la Arhiva TVR, în ediție de marți vom revedea câteva momente de aur cu Ogășanu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Zi de bucurie pentru cei mici, dar și de glume și poante, 1 iunie este ziua dedicată divertismentului la IERI-AZI-MÂINE, iar invitatul emisiunii este Cristian Grețcu, celebrul umorist, membru al clubului Divertis. Un Taur cu ascendent în Balanță sau, cum spune chiar el, „Săgetător după Fecioare și uneori, după chefuri prelungite,Vărsător”, Cristian Grețcu și echipa de umor Divertis au influențat încă din primi ani de după Revoluție, iar printre cele mai remarcabile roluri pe care el le-a interpretat se numără cel al lui Ion Iliescu.

„Cristian Grețcu avea în adolescență niște visuri despre nori... Mâi târziu și-a dat seama de ce: era cu capul în nori! Visurile sale au devenit realitate, abia când realitatea a devenit de vis: a cunoscut-o pe femeia care i-a definit viața, i-a dăruit un copil și o concepție nouă despre viață. Visurile mele de acum sunt simple: să pot merge mai departe alături de familia mea, de prietenii mei și să-mi duc până la capăt cariera artistică”, povestea umoristul într-un interviu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 2 iunie, de la ora 16:00, sărbătorim muzica ușoară, iar în platoul emisiunii este invitat Paul Surugiu, cel a cărui voce e cunoscută publicului sub numele de Fuego. Născut la Turda, artistul și-a făcut studiile de specialitate la Şcoala Populară de Artă din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teatru, la clasa profesoarei Adriana Piteşteanu, iar specializarea și-a dat-o în music hall, la cunoscutul Marius Ţeicu.

Cu 27 de albume și compilații lansate până în prezent, Fuego este un prieten al Televiziunii Române, el chiar participând la Festivalul de la Mamaia, la ediția a VIII-a, unde a câștigat trofeul concursului cu piesa Trei din Zece pentru un Spectacol.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna tot  în note muzicale, dar, pentru 3 iunie schimbăm registrul și trecem pe muzică populară şi de petrecere. Iar invitaţi mai potriviţi decât Cornelia Catangă şi Aurel Pădureanu cu siguranţă nu există.

Cornelia Catangă şi-a început cariera în 1969, după ce a participat la o preselecţie la Casa de Creaţie din Buzău şi a fost descoperită de Doina Badea. În 1979, Catangă cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 avea primul spectacol la Sala Polivalentă. Din 1986 începe să concerteze şi în străinătate, iar trei ani mai târziu îşi lansa primul album.

Aurel Pădureanu, soţul ei, provine dintr-o familie de muzicanţi, tatăl său, Alexandru Pădureanu fiind unul dintre reprezentantii de marcă  ai muzicii lăutăreşti. Din 1967, Aurel Pădureanu a apărut în spectacole, alături de maeştrii Gelu Solomonescu, Sile Dinicu şi maestrul Galaţi, ce conduceau orchestre de peste 40 de membri.  Doi ani mai târziu, el debuta şi la Televiziunea Română.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+ .

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...