loader
Foto

Concertele Enescu, transmise în direct la TVR

Vă invităm să vă bucuraţi de magia concertelor transmise în direct. Duminică, 22 septembrie, ora 19.30, se va transmite pe TVR 1 şi TVR3 concertul de închidere a festivalului, susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Tugan Sokhiev.

 

Iată programul transmisiunilor: 

Joi, 5 septembrie
, ora 19.30 -  transmisiune directă TVR 3 de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, dirijor Vladimir Jurowski.

În program:

  • Gerg Katzer - "Discorso" pentru orchestră,
  • Johannes Brahms - Concertul op. 77 în Re major pentru vioară şi orchestră (solistă violonista Julia Fischer)
  • George Enescu - Simfonia a III-a op. 21 în Do major (Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijor Iosif Ion Prunner şi Corul de copii Radio, dirijor Răzvan Rădos).

 

Marţi, 10 septembrie , ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Michael Sanderling.

În program:

  • György Ligeti - Concertul românesc ,
  • Brahms/Schoenberg - Cvartetul cu pian nr. 1 op. 25 în sol minor.

 

Miercuri, 11 septembrie, ora 20.00 - transmisiune TVR 3  în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgheni Svetlanov" din Rusia. Dirijor Vladimir Jurowski. Solistă pianista Alexandra Silocea.

În program:

  • Aleksei Retinsky - De profundis,
  • Dmitri Şostakovici - Concertul nr. 2 op. 102 în Fa major pentru pian şi orchestră,
  • George Enescu - Simfonia a II-a op. 17 în La major.

 

Joi, 12 septembrie, ora 19.30 - transmisiune directă TVR 3 de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgheni Svetlanov" din Rusia. Dirijor Gabriel Bebeşelea. Solist violonistul Ray Chen.

În program:

  • George Enescu - Pastorala-fantezie,
  • Erich Korngold - Concertul op. 35 în Re major pentru vioară şi orchestră,
  • Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia Manfred.

 

Duminică 15 septembrie , ora 22.30 - transmisiune TVR 1 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Ateneul Român: concertul susţinut de Orchestra Barocă din Freiburg şi Corul Zürcher Sing-Akademie. Dirijor René Jacobs. Solişti: soprana Polina Pasztircsak, altista Sophie Harmsen, tenorul Maximilian Schmitt şi baritonul Johannes Weisser.

În program: Ludwig van Beethoven - Missa solemnis op. 123 în Re major.

 

Miercuri, 18 septembrie, ora 20.00 - transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, dirijor Yuri Temirkanov. Solist pianistul Nelsons Freire.

În program:

  • Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră,
  • Gustav Mahler - Simfonia I în Re major "Titanul".

Pentru spectacolul de la Sala Palatului, la pupitrul Orchestrei Filarmonice din St.Petresburg va urca maestrul Vassily Sinaisky, preluând bagheta de la YURI TEMIRKANOV care, din motive de sănătate, nu a putut călători la București.

 

Duminică, 22 septembrie, ora 19.30 - transmisiune în simulcast TVR 1, TVR 3 şi TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul de închidere a festivalului, susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Tugan Sokhiev.

În program:

  • Johannes Brahms - Variaţiuni op. 56 pe o temă de Haydn,
  • George Enescu - Uvertura de concert op. 32 pe teme populare româneşti
  • Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia I op. 13 în sol minor, "Visuri de iarnă".

 

Festivalul Internaţional George Enescu 2019 se desfăşoară în perioada 31 august - 22 septembrie 2019.
Trinitas TV este Broadcaster Oficial  al Festivalului, iar Televiziunea Română este Partener Media Principal.

Link : www.tvr.ro/festivalulgeorgeenescu


FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...