loader
Foto

Concert Stradivarius Obsesii în sprijinul Fundației Special Olympics din România

Pe 14 ianuarie, de la ora 19:00, la Opera Națională București

 

Luni 14 ianuarie 2013, Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius Elder-Voicu şi cei doi actori – Ana Pepine şi Paul Cimpoieru – se vor afla la Opera Națională București, unde, începând cu ora 19.00 sunt gata să vă introducă în lumea fascinantă a obsesiilor unui artist, folosind muzica celor Şase Sonate pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe.

Întreg spectacolul este gândit pentru a vă proiecta în universul sfâşiat de îndoieli al Muzicianului: sunetul izvorât din vioara Stradivarius mânuită cu abilitate de Alexandru Tomescu, gesturile expresive ale Anei Pepine şi ale lui Paul Cimpoieru, luminile care cresc şi descresc, retroproiecţiile care adâncesc misterul spectacolului, siluetele, umbrele care se ghicesc în spatele ecranului. Relaţia de iubire şi ură dintre muzician şi opera sa, îndoielile sale cu privire la rezultatul final, visele lui de glorie – toate acestea vă sunt prezentate în cadrul celor aproximativ 70 de minute cât durează plimbarea dumneavoastră în Imperiul obsesiilor.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Operei Naționale București.

Prin acest spectacol violonistul Alexandru Tomescu susține Fundația Special Olympics din România și sportivii cu dizabilități intelectuale care vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2013 care se vor desfașura în luna februarie  în PyeongChang, Coreea. Delegația care va reprezenta România la acest eveniment mondial va fi formată din 10 sportivi cu dizabilități intelectuale care vor concura la trei probe sportive: schi alpin, schi fond și mersul pe zăpadă cu rachete de zăpadă.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Această organizație  contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...