loader
Foto

#Colectiv, coşmarul fără sfârşit

Duminică. 30 octombrie 2016. Un an de la #Colectiv. TVR 1 difuzează documentarul Colectiv, coşmarul fără sfârşit (ora 19.00) , iar Marian Voicu este gazda ediţiei speciale #Colectiv (începând cu ora 22.00)

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Dacă ei speră că noi uităm, nu. Noi doar acumulăm ură, acumulăm disperare şi nu cred că un om normal la cap şi-ar permite să aprindă o scânteie în mintea vreunuia dintre noi” – sunt vorbele înecate de tristeţe ale unui părinte care şi-a pierdut fiul la #Colectiv. A trecut un an de la infernul din Colectiv şi lumea pare că a uitat. După acea noapte cumplită, 64 de familii îşi plâng amarnic şi necontenit copiii. Peste o sută de oameni au rămas cu trupurile şi destinele mutilate. Pentru ei toţi, seara de 30 octombrie 2015 va rămâne începutul unui coşmar care nu se va termina niciodată.

Duminică, 30 octombrie 2016, de la ora 19.00, la TVR 1, Cătălin Apostol ne propune un documentar tulburător intitulat Colectiv, coşmarul fără sfârşit. Filmul este povestea a ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie 2015, aşa cum s-a văzut prin ochii supravieţuitorilor şi ai rudelor celor plecaţi sau răniţi în incendiu.

Ce am învăţat, ce am schimbat, cum suntem la un an după tragedia care încă ne rupe sufletele. De la ora 22.00, la TVR 1, Marian Voicu este gazda unei ediţii speciale a Ştirilor TVR - #Colectiv, în care vom urmări ştiri, reportaje, transmisiuni în direct şi o dezbatere din studio. Invitaţii lui Marian Voicu sunt Alexandru Rusitoru (fratele lui Marius Rusitoru, fost editor de montaj în TVR, colegul nostru plecat împreună cu ceilalţi 63 de tineri), Cristina Hurdubaia, jurnalist şi reprezentant al Asociaţiei Împreună rezistăm şi Răzvan Brăileanu, jurnalist şi supravieţuitor Colectiv.

Pe  parcursul emisiunii, vom putea urmări transmisiuni în direct de la locurile în care sunt organizate momente de reculegere şi concerte caritabile (Colectiv, Arenele Romane şi Berăria H). Duminică, în Bucureşti sunt organizate concerte cu strângere de fonduri pentru familiile victimelor din Colectiv.

Producători: Ioana Mureşan şi Vali Iorga

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.