loader
Foto

De Sărbători, cel mai frumos cadou pentru copiii din Mihăeşti: o bibliotecă

Studenţii Universităţii de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” şi cei ai Universităţii Politehnice au donat mii de cărţi pentru o bibliotecă din Vâlcea, în cadrul campaniei „Universiada Cărţii – Împarte în parte câte o carte”.

 

Demersului cultural i s-a alăturat şi TVR, iar Virgil Ianţu, prezentatorul „Câştigă România!”, a fost imaginea campaniei.

Joi, 12 decembrie, la sediul Universităţii Politehnice Bucureşti a avut loc Conferinţa de Presă în care s-au făcut publice rezultatele campaniei „Universiada Cărţii– Împarte în parte câte o carte”. La discuţii au participat Virgil Ianţu, prezentator „Câştigă România!”, rectorul Mihai Costoiu şi Mihai Corocăescu, directorul general, din partea Universităţii Politehnice, prof. dr. Mihai Jinga, prorector al Universităţii de Medicină, primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bârzăgeanu şi Rareş Baloi, preşedinte SSMB. Lor li s-au alăturat numeroşi studenţi.

(w882)

În România, peste 100 de biblioteci comunale dispar în fiecare an, potrivit organizației World Vision, în contextul în care suferim din cauza sistemului educațional deficitar, dar ignorăm că suntem țara europeană în care numărul elevilor în zonele rurale scade alarmant. Acest fenomen a atras atenția celor două universități bucureștene care au inițiat, alături de Televiziunea Română, o campanie de donare de carte în perioada 25 noiembrie – 12 decembrie.

Iniţiativa s-a bucurat de succes printre studenţii şi cadrele didactice care au donat mai mult de 5.000 de volume. Prima bibliotecă se va deschide în comuna vâlceană Mihăești, în locul unei foste şcoli care a fost închisă în acest an din lipsă de elevi. Locul băncilor din clase va fi ocupat de rafturi cu cărți iar biblioteca va fi un dar de sărbători pentru cei aproape 600 de copii din Mihăeşti.

(w882)

„Orice proiect de acest gen este binevenit. Trebuie să ne gândim la sănătatea societăţii noastre, iar noi, cei care am avut şansa să beneficiem de educaţie, trebuie să dăm ceva înapoi societăţii. Suntem o ţară cu mult potenţial şi trebuie să privim cu maximă atenţie educaţia tinerilor. Şcoala trebuie să devină o plăcere. Vă felicit pentru această iniţiativă!”, a spus Virgil Ianţu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...