loader
Foto

Ceaușescu și Regina, la “Adevăruri despre trecut”

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 14.30, la TVR 1 ați descoperit un alt capitol din istoria recentă a României, într-o nouă ediție “Adevăruri despre trecut”.

 

În iunie 1978, Regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord a primit pentru prima oară într-o vizită oficială de stat, un lider comunist. Pe Nicolae Ceaușescu l-a invitat atât datorită imaginii sale de disident al lagărului socialist, cât și pentru interesele economice care existau față de România.

Soții Ceaușescu au fost desfătați cu protocol de rang 0, defilare în calești, întâlniri la cel mi înalt nivel, onoruri, distincții și titluri academice, acorduri economice de maximă însemnătate, banchete și plecăciuni peste plecăciuni.

Au trecut de atunci 40 de ani, dar imaginile cu Ceaușescu defilând alături de Regina Angliei în caleașcă continuă să stârnească multiple semne de întrebare.

Ne-am ocupat să aflăm culisele acelui eveniment istoric și am descoperit informații în premieră despre cum s-a ajuns la acea întâlnire de rang 0, ce s-a întâmplat în cele trei zile ale vizitei și mai cu seamă, ce s-a ales din cele 13 acorduri economice încheiate atunci.

Realizator și producător-Raluca Rogojină

Consultant de specialitate-Lavinia Betea

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...