loader
Foto

Ce au în comun Cerbul de Aur de la Brașov și Delta Dunării? Pe Ivan Patzaichin

Când rosteşti numele multiplului campion olimpic şi mondial Ivan Patzaichin, gândul te poartă spre kaiac-canoe şi locuri de poveste din Delta Dunării.

 

Sportul şi natura sunt marile sale pasiuni, dar Ivan Patzaichin este şi fan al muzicii bune şi mai ales al muzicii cântate live. Printre evenimentele pe care le apreciază se numără și Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, pe care celebrul sportiv a mărturisit că îl aşteaptă cu nerăbdare. Ca o surpriză, anul acesta, în deschiderea celei de-a XIX-a ediţii a „Cerbului de Aur”, publicul îl va recunoaşte pe marele campion în secvenţe special filmate de echipa TVR.

(w882)

“Am fost în public de fiecare dată, începând cu anii ’60. Mi s-a întâmplat de puţine ori să lipsesc. Îmi place să ascult muzică bună, iar „Cerbul de Aur” îţi dă această posibilitate: să simţi că şi noi avem artişti buni şi, de fiecare dată când participă România, parcă te unge pe suflet. Mai ales atunci când şi câştigăm... Şi anul acesta voi fi la Braşov şi voi susţine toţi artiştii şi, în special, pe români!”, a spus Ivan Patzaichin.

Născut în satul Mila 23, zonă pitorească şi important punct de atracţie pentru pasionaţii pescuitului sportiv, marele nostru campion iubeşte tot ce îl leagă de Delta Dunării. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-a dedicat unor proiecte menite să promoveze şi să protejeze Delta, fie că vorbim despre promovarea turismului responsabil, a sporturilor cu vâsle sau a tradiţiilor locale.

„Am lansat un proiect : “AUR: Apele Unite Române”, pentru că noi românii nu ştim cum să apreciem acest patrimoniu extraordinar, nu ştim cum să avem grijă de el, pentru că toată lumea crede că apa din spatele casei este un coş de gunoi, ceea ce este o prostie. Prin acest proiect, încercăm să atragem cât mai multă lume şi autorităţile, ca împreună să schimbăm legile actuale, pentru ca totul să fie mult mai îngrijit şi ca să putem păstra şi pentru copiii noştri; să aibă această posibilitate, să vadă acest tezaur”, a adăugat el.

Delta Dunării este una dintre minunile naturale ale lumii, labirint de lacuri și canale ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume. Aici este locul unde poţi face excursii, poţi să te plimbi cu barca şi poţi fi aproape de fauna și flora sa inconfundabilă. (www.indeltadunarii.ro)

„Am o echipă excelentă în jurul meu şi de fiecare dată găsim soluţii şi proiecte frumoase pentru Deltă. Încercăm să promovăm acest loc aşa cum este el cu adevărat, pentru că merită să fie văzut. Întotdeauna când vin în Deltă mă simt foarte bine. Consider că este un spațiu unic şi trebuie să devină cel mai mare loc de ecoturism. Cred că oricare om din Europa şi-ar dori să petreacă o zi în Deltă”, a adăugat marele campion.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...