loader
Foto

"Cavalerii munţilor albi": povestea ascensiunilor în situaţii-limită

La TVR Internaţional, ați putut urmări, vineri, 16 martie, de la ora 18:30, documentarul "Cavalerii munţilor albi", realizat de Răzvan Cojocariu.

 

Acolo unde se termină orice drum pe hartă, începe misiunea lor.

Sunt poveştile unor militari puşi în faţa unor situaţii-limită în timpul ascensiunilor din Carpaţii Orientali, pe vreme de viscol şi ger.

(w882) cavalerii

Un documentar despre iarnă, condiţii extreme, pasiune şi determinare, cu “Lupii negri” din Iași și vânătorii de munte de la Vatra Dornei.

***

Batalionul 151 "Lupii negri" din Iaşi se află însă pentru prima dată în faţa unor asemenea provocări, trebuind să urce până la 1.500 de metri în Munţii Tarcău, la doar câteva luni după ce s-au întors dintr-o misiune de jumătate de an în Afganistan.

(w882) Cavalerii

De partea cealaltă a Carpaţilor Orientali, în Munţii Suhardului, se află în acelaşi timp şi militarii Batalionului 17 Vânători de Munte "Dragoş Vodă", oameni născuţi şi crescuţi pe schiuri, în zona Vatra Dornei.

(w500) cavalerii

Cum reuşesc să facă faţă provocărilor iernii, care sunt poveştile din timpul ascensiunilor pe schiuri, cum arată o noapte în iglu la - 24 de grade pe vârful muntelui, dar şi amintirile lor din Afganistan, unde au pierdut camarazi sau au fost răniţi... într-o poveste de iarnă spusă de "Cavalerii munţilor albi", filmată în munţii din zona Moldovei, de videojurnalistul TVR Iaşi Răzvan Cojocariu.

(w882) cavalerii

***

Difuzare la TVR Internaţional:

Vineri, 16 martie, ora 18:30

Sâmbătă, 17 martie, ora 5:30

***

Documentarul poate fi urmărit online pe TVR+ la ora difuzării.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.