loader
Foto

Caravana TVRi: Jurnaliștii TVR Internațional, de vorbă cu românii de pretutindeni

“Un doctor pentru dumneavoastră” la Monaco, Paris și Munchen, “Avocatul dumneavoastră” la Valencia, “Investiţi în România!” la Londra și “Corespondent TVRi” la Geneva, în săptămâna 5-9 decembrie la TVR Internațional și pe TVR+.

 

“Un doctor pentru dumneavoastră” la Monaco, Paris și Munchen

Medicilor români le este recunoscut profesionalismul din Europa, până în cele trei Americi, din Australia, până în Asia.

De ce părăsesc România?

Ce au găsit în sistemul sanitar din țările de adopție?

Cum s-au integrat în străinătate?

În ce condiții s-ar întoarce, dacă s-ar întoarce, în România?

Sunt doar câteva întrebări, la care căutăm răspunsuri împreună cu invitații emisiunii.

Cele patru ediții ale emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” din această săptămână se difuzează în direct, la obișnuita oră 18:30, iar producători tv sunt Monica Ancuța și Cristina Timuș.

Toate edițiile emisiunilor pot fi urmărite pe TVR+ atât LIVE, cât și după difuzare, în înregistrările disponibile online.

Luni, Sorin Sîrbov face avanpremiera poveștilor pe care le veți vedea pe parcursul săptămânii premergătoare alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

(w882) Sorin Sîr

Marți, Cristina Timuș prezintă cariere excepționale din Monaco: Constantin Turchină este medic primar cardiolog respectat şi, totodată, Consul Onorific al României în Principatul Monaco.

Clara Alexandrescu, dintr-o familie care numără 45 de medici, a intrat în lumea specialiştilor europeni în cardiologie în 2006, când s-a stabilit în Monaco. Adrian Enică lucrează la Clinica de Gerontologie, Centrul Rainier lll încă de la înființare. Este împlinit profesional și nu dorește să se mai întoarcă în România.

(w882) Monaco Tim

Miercuri, Sorin Sîrbov vă spune povestea medicilor din Paris: Cristian Nicolae Mihalea şi-a câştigat un renume binemeritat în neuroradiologie la Spitalul Kremlin-Bicêtre.

Paul Pirtea, specializat în obstetrică-ginecologie la Spitalul Universitar Cochin-Port Royal ajută anual, peste 2.500 de pacienţi să-şi împlinească visul de a avea un copil. Mircea Marius Secan este proprietarul unei clinici de medicină generală din Paris. Andreea Passard lucrează de peste 10 ani în cadrul Departamentului de Anestezie al Spitalului Saint-Antoine.

(w882) Pirtea

Joi, Ana Maria Ghiur prezintă destinele doctorilor români din Germania: Mihai Iordan este medic urolog în Munchen, cu mii de operaţii realizate în specialitatea pe care o practică dinainte de 1989, deţinător al unei tehnologii care, după spusele sale, va revoluţiona medicina sportivă şi nu numai.

Mădălina Dordea excelează în stomatologie şi implantologie. Horia Sîrbu este şeful Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen.

(w882) Munchen Gh


“Avocatul dumneavoastră” din Valencia

Ediţia este disponibilă online pe
TVR+.

Luni, de la ora 21:30, Angela Avram Giurgiu, în dubla sa calitate de moderator și producător tv, prezintă din Valencia o ediție a emisiunii sale de la TVR Internațional.

(w882) Avocat

Sunt români. Muncesc şi trăiesc respectând legile scrise şi nescrise ale comunităţilor de adopţie. Uneori, fără a fi vinovaţi, au necazuri. Atunci le sunt necesare sprijinul, vorba înţeleaptă, sfaturile pertinente.



Angela Avram vă dă întâlnire în Orașul Artelor și Științei din Valencia, împreună cu Ramona Bodescu și Andreea Russu, avocate, membre ale Baroului din Valencia, cu Delia Popa, avocat, membru al Baroului din Barcelona, și cu Dragoș Viorel Țigău, șef Serviciu Consular Castellon de la Plana.

(w882) Avocat

Invitații Angelei Avram răspund întrebărilor privind legislaţia muncii, dreptul civil şi protecţia socială adresate de românii care s-au stabilit în regiune.

“Investiţi în România!” de la Londra

Marți, de la ora 21:30, producătorul tv Sorin Burtea alături de echipa sa - jurnaliștii Raluca Amzăr și Răzvan Onesa – prezintă o ediție londoneză a emisiunii “Investiţi în România!”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Investiti

Să intuieşti potenţialul de succes al unei afaceri. Să perseverezi în a o construi. Să împărtăseşti experienţa câştigată şi altora. Există întreprinzători români care au muncit zile întregi şi nu au dormit nopţi, dar au reuşit într-unul dintre cele mai competitive centre economice ale lumii – Londra. Sorin Burtea le spune povestea.

(w882) Londra fin

GEORGE BEŢIANU, preşedintele Riverside Group London Limited, a transformat simple idei de afaceri într-un imperiu financiar. Bucovineanul PETRU MOŢAC a pornit de jos şi, cărămidă cu cărămidă, tot construind în Marea Britanie, a ajuns să deţină o compania cu o cifră anuală de afaceri de aproximativ 7 milioane de lire sterline.

(w882) Investiti

OANA BABAGIANU dezvoltă cu succes Grupul de firme VOS. A investit în arta înfrumuseţării prin cele două saloane de profil deschise în centrul Londrei şi compania de accesorii, iar în paralel se ocupă de organizarea de evenimente pentru copii şi de mobilitatea clienţilor prin firma de închiriat maşini pe care o deţine.

CRISTINEL VASILE împreună cu LAURENŢIU VLAD au deschis la Londra o fabrică de pâine şi una de produse de patiserie, realizate după reţetele de acasă, din România. De asemenea, păstrează gustul românesc în comunitatea din Londra prin produsele de gastronomie, gătite în restaurantul cu livrare la domiciliu pe care îl deţin.

(w882) Investiti

GABI DUMITRU a deschis, la Londra, Academia de Fotbal Eagles, din dragoste pentru sportul cu balonul rotund, pe care l-a practicat în România la nivel de performanţă peste 15 de ani. IONELA FLOOD, preşedintele Societăţii Culturale “Românca”, este de părere că pentru a te putea integra trebuie să rămâi ceea ce eşti, să promovezi valorile şi să păstrezi limba română.

“Corespondent TVRi” din Geneva

Vineri, de la ora 21:30, producătorul tv Liliana Văduva și moderatorul Corina Dobre au devenit corespondenții TVR Internațional într-o ediție elvețiană a emisiunii lor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Cern

Corina Dobre vă prezintă cercetătorii români care fac istorie în cadrul Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară. 100 de specialişti din ţara noastră participă la proiectele CERN. Şi ei au fost pe urmele Bosonului Higgs, supranumit „Particula lui Dumnezeu”.

Gabriel Stoicea a lucrat în Large Hadron Collider și se ocupă de Experimentul Atlas. Marta Bajko ţine în frâu, cu ajutorul magneţilor săi vrăjiţi, Acceleratorul de Particule. Mihai Petrovici este şeful echipei românești de la detectorul Alice, o maşinărie subterană de 10.000 de tone care simulează Big Bang. Elvin Şindrilaru are în grijă Centrul de Date, memoria acestui experiment ştiinţific de importanţă mondială.

(w882) Cern

Sorina Popescu este de 16 ani la CERN. Astăzi este una dintre persoanele importante de la acceleratorul de particule și conduce echipa de la Experimentul CMS, un detector de mărimea unei catedrale și care are precizia unui ceas elvețian.

(w882) CERN

***

Emisiunile pot fi urmărite pe TVR+ atât LIVE, cât și după difuzare.

De asemenea, emisiunile pot fi vizionate pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...