loader
Foto

CARAVANA „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”. Primele oraşe: Alba Iulia şi Cluj-Napoca

În perioada 5-8 octombrie, fanii din  Alba Iulia şi Cluj-Napoca sunt invitaţi să se întâlnească cu Virgil Ianţu, iar cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României pot să se înscrie la preselecţiile celui de-al patrulea sezon.

 

În anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, cel de-al patrulea sezon „Câştigă România!” a debutat cu întrebări noi şi captivante, ediţii speciale şi un PROMO care ne poartă prin momente dramatice din istoria României.

„În următoarea perioadă am considerat că este important pentru noi şi pentru publicul să ne cunoaştem. Printre filmări, vom umbla prin ţară, vom povesti despre importanţa educaţiei, despre culisele , vom face poze şi ne vom bucura împreună de aceste întâlniri. Primul oraş este ales deloc întâmplător, Alba Iulia, mai apoi Cluj. Încercăm în acest sezon să fim şi mai aproape de cei pentru care a fost creat acest format”, a spus Virgil Ianţu, gazda “Câştigă România!”.

(oar_w460)

Caravana „Câştigă România!” va face primul popas la Alba Iulia, centrul principal al evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire. Vineri 5 octombrie, de la ora 18:00, Virgil Ianţu îşi invită fanii în faţa porţii a IV-a a cetăţii „Alba Carolina”, unde se va afla la spectacolul de reconstituire antică prezentat de Legiunea a XIII-a Gemina (Garda Apulum), alături de care a filmat şi pentru PROMO „Câştigă România!”. Aici, fanii vor îl vor cunoaşte pe omul de televiziune Virgil Ianţu, vor primi autografe şi vor afla mai multe despre culisele emisiunii favorite.

Sâmbătă, 6 octombrie - de la 11:00 - 14:00 - Clădirea Museikon (Strada Unirii nr. 3) va găzdui preselecţiile „Câştigă România!” pentru toţi cei care au prins gustul competiției de cultură generală şi care îşi doresc să fie printre concurenții noului sezon.

Duminică, 7 octombrie, Caravana „Câştigă România!” ajunge în Cluj Napoca. În intervalul orar 11:00-14:00, Studioul TVR Cluj-Napoca (Str. Donath, nr. 160) îi aşteaptă la preselecţii pe cei dornici să-şi testeze cunoştinţele de cultură generală pe teme despre România.
Luni, 8 octombrie, Virgil Ianţu continuă seria întâlnirilor cu studenţii pasionaţi de concursurile de cultură generală din marile centre universitare ale ţării. Gazda „Câştigă România!“ se va întâlni în Amfiteatrul 101, între orele 12:00-14:00, cu studenţii  Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Universitatea „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca, mulți dintre ei telespectatori ai emisiunii "Câștigă România!". Cunoscut om de televiziune, Virgil Ianţu le va vorbi studenţilor despre experienţa sa în media românească, dar şi despre culisele primului concurs de cultură generală despre țara noastră - “Câștigă România!”.

DESPRE „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate, iar concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a fost remarcat şi la nivel internațional. În 2017, „Câștigă România!” s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Concursul de cultură generală de la TVR 2 a primit la cea de-a 16-a ediție a premiilor votate de publicul revistei TV Mania trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs”, iar anul acesta a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare. Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Mircea Tudor – inventatorul care a cucerit lumea, un nou erou la „Români universali”

Pe 22 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu singurul om din lume premiat de două ori la prestigiosul Salon de Inventică de la Geneva. Un ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...