loader
Foto

Caravana „SERVUS, Europa! " - la Televiziunea Română

În perioada 21 – 25 mai intrăm în direct din comunităţile româneşti din Ungaria în diverse transmisiuni live la TVR 1, TVR 3, TVR Cluj, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

 

De luni, 21 mai, sub titlul SERVUS, Europa! - caravana TVR Cluj porneşte în periplul său prin comunităţile româneşti din vecinătatea ţării, prima destinaţie fiind Ungaria.

În intervalul 21-25 mai, telespectatorii vor putea urmări la TVR 3, TVR Cluj, TVR Internaţional şi TVR Moldova mai multe programe şi reportaje în transmisiuni live. Publicul din România va afla în premieră despre Micherechi, comuna cu cea mai mare populaţie românească din Ungaria, a cărei principală ocupaţie este agricultura şi despre Jula, oraşul unde se află singurul Liceu românesc din Ungaria, precum şi sediul Episcopiei Ortodoxe şi cel al Revistei de cultură Foaia Românească.

Caravana Studioului TVR Cluj va ajunge apoi în capitala Ungariei,  Budapesta, un oraş care păstrează încă urmele lăsate de românii care şi-au adus contribuţia de-a lungul timpului la dezvoltarea lui. Ultimul popas al colegilor de la TVR Cluj va fi în staţiunea  Hajduszoboszlo, o localitate care a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii 10 ani, mai ales datorită afluenţei mari de turişti şi investitori din România.

Caravana SERVUS, Europa! din Ungaria debutează luni, 21 mai, de la ora 11.00 cu slujba de Sfinţii Constantin şi Elena, transmisă în direct de la Catedrala Sf.Nicolae din Jula - ce va putea fi urmărită de românii din ţară şi din străinătate la TVR 3, TVR Cluj, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

SERVUS, Europa! va aduce din toate locaţiile din Ungaria corespondenţe zilnice în 1 Matinal şi în Telejurnalele  TVR 1, TVR 3 şi TVR Moldova. De asemenea, vor fi transmisiuni şi intervenţii în direct la emisiunile zilnice „Observator transilvan (TVR Cluj), „Regiunea în obiectiv”, „Actual Regional”. În fiecare seară Ansambluri folclorice din Transilvania vor evolua în direct din Ungaria în cadrul emisiunii „Cântec şi poveste” (TVR 3 şi TVR Cluj).

În cadrul emisiunilor vor fi invitate personalităţi ale vieţii publice, oameni de cultură, reprezentanţi ai administraţiei locale din România şi din Ungaria.

***

În An Centenar, proiectul de mare anvergură „EUROPA 100” al echipei TVR Cluj demarează cu primul său program: Caravana TVR Cluj: SERVUS, EUROPA! – care se va desfăşura în comunităţile de români din ţările vecine: Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Serbia.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...