loader
Foto

Galerie foto

„Cap compas” ajunge în Iordania

Duminică, 19 aprilie, la TVR 2 ați urmărit prima parte dintr-o călătorie fascinantă în istoria, tradiţiile şi aromele Iordaniei. În prima parte, de la ora 12:00, echipa „Cap compas” a ajuns în oraşele Amman şi Jerash.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Sunt locuri în care visezi să ajungi toată viaţa şi locuri pe care nu ţi le imaginai că există. Iordania face parte din ambele categorii. O ţară surprinzatoare şi prietenoasă, cu oraşe antice şi mâncăruri aromate”, spune Emilia Nicolaescu, realizatoarea TVR a acestei ediţii.

Duminică, 19 aprilie, primele destinaţii vor fi oraşele Amman şi Jerash. Amman este capitala Iordaniei şi este cel mai populat oraş, având peste 4 milioane de locuitori. Considerată una dintre cele mai moderne metropele din regiune, în Amman veţi găsi restaurante franţuzeşti, italieneşti, asiatice, dar şi cele locale. Oraşul este recunoscut pentru viaţa de noapte,  însă a reuşit să combine elementele şi clădirile istorice cu noile clădiri şi mall-uri apărute.

Oraşul Jerash este capitala administrativă a guvernoratului cu acelaşi nume. Deşi este cel mai mic guvernorat din Iordania, are cea mai ridicată densitate a populaţiei. Jerash este oraşul construit pe ruinile greco-romane al anticului Gerasa, considerat – la vremea respectivă – Antiohul Râului de Aur şi se crede că cel care a pus bazele a fost Alexandru cel Mare. A doua destinaţie turistică a Iordaniei, Jerash îşi uimeşte vizitatorii cu ruinele ce datează din vremea imperiului Roman. În vechiul oraş se găsesc: Forumul Oval, hipodromul, două temple dedicate lui Zeus şi Artemis, două teatre şi băi romane.

***

„Cap compas” este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...