loader
Foto

″Cântec și poveste″ la TVR 3

În perioada 12-16 decembrie, ora 15.00, emisiunea ″Cântec și poveste″ aduce în casele dumneavoastră atmosfera de sărbătoare prin colinde, joc și voie bună, la TVR 3.

 

Luni 12 decembrie, ora 15.00, bucurați-vă, la TVR 3, de producția Colinde, colinde, pregătită de Studioul Teritorial TVR Târgu Mureş.

Moderator: Cristian Ţăran

Producător: Vasile Braic

*** 

Marti 13 decembrie, ora 15.00, TVR 3 va transmite partea a patra a Festivalului Folcloric Internaţional „Trandafir de la Moldova”, Iaşi, ediţia a 53-a.

Vă propunem să urmăriţi și programele susţinute de Ansamblul Folcloric „Trei generaţii” din Heleşteni- Iaşi, Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte” din Piatra Neamţ şi Ansamblul Artistic „Corăgheasca” din Deleni- Iaşi.

Producători: Carmen Olaru și Horia Gumeni de la Studioul Teritorial TVR Iaşi

***

Miercuri 14 decembrie, ora 15.00, pătrundeți în culisele Festivalului ”Crizantema de Aur”.

„ROMANȚA – TEZAUR CULTURAL NAȚIONAL”, a fost tema acestei ediții , la care și-au dat întâlnire artiști extraordinari și personalități recunoscute la nivel internațional.

Desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței “ Crizanteama de Aur” a fost un adevărat regal muzical. Preț de 3 zile romanța a fost regina inimilor pentru invitați, spectatatori și telespectatori.

(w882)

Concurenții celor două secțiuni – interpretare și creație - au simțit magia acestei scene, iar dincolo de talent, emoția și bucuria de a interpreta romanțe au dat strălucire fiecărei apariții.

Seara de gală a Festivalului “Crizantema de Aur” a fost  seara marilor emoții, iar cei mai buni interpreți și creatori de romanțe au fost recompensați cu premii și aplauzele publicului.

(w882)

Trei concerte extraordinare au încununat fiecare seară, reunind artiști valoroși, fiecare apariție fiind o încântare.

La Târgoviște a fost o adevărată sărbătoare a muzicii și poeziei românesti, a limbii române literare și a poveștilor frumoase despre viață.

(w882)

Organizat din anul 1968, Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur” este cel mai longeviv festival muzical din România și prin acesta se dorește promovarea romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.

Producător: Laura Constantinescu de la Studioul Teritorial TVR Craiova

***

Joi 15 decembrie, or 15.00, personalităţi ale folclorului din regiunea Banatului vă vor încânta muzical. Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător: Felicia Stoian de la Studioul Teritorial TVR Timişoara

***

Vineri 16 decembrie, ora 15.00, îndrăgita interpretă ANA ILCA MUREȘAN, o voce remarcabilă a ținutului transilvan din zona Gherlei, vă va bucura cu un repertoriu ales, de mare valoare și frumusețe. Ana Ilca Mureșan va face o incursiune prin lista cu amintiri, ne va face mărturisiri de suflet și ne va purta pe aripi de dor, în locurile mirifice ale ținutului său de baștină. O ediție ce nu trebuie ratată!

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...