loader
Foto

"Cântec și poveste", duminică la TVR 3

Duminică, 9 mai 2021, de la ora 16.00, la TVR3 și online pe TVR+, vă invităm să urmăriți o nouă ediție " Cântec și poveste".

 

La coarnele plugului, s-au născut cele mai multe dintre capodoperele  folclorului românesc - Gheorghe Gheorghe

Mă gândesc la bătrânii din satul meu, care atunci când mă întâlneau, mă priveau plini de emoție și cu ochii-nlăcrimați. Mereu mă gândesc la acele ”fețe”, poate ele m-au făcut să rămân modest și să nu uit de unde am plecat.       Mă întâlneam cu ei pe drum și-mi spuneau: Mă, Gheorghe ...ce mândri suntem de tine ! De aici, din Olteni a plecat la capitală, un tânăr ca să ne cânte satul...

– Aşa erau vremurile atunci, aşa făceau toţi cei născuţi la ţară, plecau la muncă, să scape într-un fel de truda infernală de la sat. Era şi năzuinţa părinţilor, a oricăror părinţi, să-şi vadă copiii bine, să nu treacă prin amărăciunile pe care le petrecu­seră ei, aşa că-i trimiteau la oraş, să ducă o viaţă mai frumoasă”.

(w882) Gheorghe G

Gheorghe Gheorghe, cântărețul care a reușit de-alungul carierei sale artistice să-și păstreze modestia și bunătatea omului simplu de la țară. O voce care încălzește sufletele ascultătorilor,  un interpret care a răzbit printre marii cântăreți ai timpului. Cântecele sale provin dintr-o zonă cu egale influențe muntenești și oltenești, peste 150 de cântece înregistrate și arhivate de Radiodifuziunea Română, sunt mărturie a valorii inestimabile a acestor nestemate folclorice.

În cadrul emisiunii regăsim și tânăra generație de cântăreți, Ștefania Ilici și Patricia Hamoș, două prahovence talentate.

(w882) Ștefania

(w882) Patricia H

O rubrică specială a emisiunii ”Cântec și poveste” prezintă interpreți care s-au remarcat de-alungul timpului și care au reușit să devină un nume în peisajul muzical-folcloric românesc.

Cristina Gheorghiu – solistă a Ansamblului profesionist ”Ciocârlia” aduce prin cântecele sale moștenirea spirituală a bucovinenilor.

(w882)

Producător: Maria Tănase Marin

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...