loader
Foto

Canalul TVR MOLDOVA, inclus în lista „must carry”

TVR MOLDOVA - canalul Televiziunii Române din Republica Moldova - a fost inclus în lista „must carry” a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligaţi să le retransmită în pachetele lor.

 

Decizia realizării listei „must carry” a fost luată de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova la începutul lunii august a.c.

Alături de TVR MOLDOVA, lista mai cuprinde posturi TV generaliste şi de ştiri din Republica Moldova, precum şi un post de televiziune pentru copii. Printre acestea: Moldova 1, Moldova 2, Jurnal TV, Prime, TV8, NTV Moldova, Publika TV şi Accent TV.

Criteriile care au stat la baza elaborării acestei liste sunt: consolidarea produsului autohton/local şi a operelor audiovizuale europene; programe audiovizuale în limba română; asigurarea unei oferte echilibrate; difuzarea de programe audiovizuale pentru copii şi programe de știri.

Până în prezent, canalul TVR MOLDOVA a fost retransmis pe teritoriul Republicii Moldova în pachetul de bază, în regim de obligativitate a preluării de către operatorii de cablu, conform deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Moldova, în urma semnării, în 2013, a Acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse de SRTv la CEDO, după negocierile dintre reprezentanţii Guvernului României şi cel al Republicii Moldova.

TVR MOLDOVA este canalul Televiziunii Române pentru Republica Moldova a cărui misiune principală este promovarea limbii şi culturii, a spiritualităţii, tradiţiilor şi obiceiurilor naţionale în teritoriile de dincolo de Prut. TVR Moldova difuzează producţii ale studiourilor TVR din Chişinău şi din Bucureşti, dar şi programe achiziţionate: documentare, filme artistice româneşti şi străine, competiţii sportive, emisiuni despre evenimente în care sunt implicaţi românii din diaspora, producţii de divertisment şi de valorificare a tradiţiilor etc.

Producţia din TVR MOLDOVA este realizată de Filiala Societăţii Române de Televiziune din Chişinău. Filiala funcţionează pe baza unei finanţări nerambursabile, alocată SRTv prin Legea bugetului de stat, pentru susţinerea activităţii şi funcţionarea postului TVR MOLDOVA, gestionat de Departamentul TVR Internaţional.

În 2019, TVR MOLDOVA este coproducător al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...