loader
Foto

Galerie foto

Călătorie în „Ţinutul Vulcanilor”, la „Exclusiv în România”

Staţiunile Tuşnad şi Balvanyos, Lacul Sfânta Ana şi  Festivalul „Pomana Porcului” sunt câteva dintre atracţiile ediţiei Exclusiv în România de sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această ediţie Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România ajung în „Ţinutul Vulcanilor”, de unde vin cu poveşti despre apele minerale, staţiuni balneare cu tradiţie, lacul Sfânta Ana, hocheiul local sau Festivalul Internaţional „Pomana Porcului". La Exclusiv în România vom vedea şi sâmbăta aceasta noi obiective ce merită vizitate, locuri de poveste şi oameni unul şi unul. Emisiunea începe, ca de obicei, la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Aflăm, din călătoria lui Cristi Tabără de săptămâna aceasta, povestea apelor minerale din zonă, dar şi a staţiunilor Tuşnad şi Balvanyos. De asemenea, suntem invitaţi la un eveniment culinar mai puţin mediatizat, dar, cu siguranţă, foarte apreciat de cei care îi calcă pragul: Festivalul Internaţional „Pomana Porcului ".

(w882) Lorelei

Tot în sâmbăta Floriilor avem ocazia să urmărim „meciul secolului". Fostele vedete ale hocheiului se vor întâlni la Miercurea Ciuc pentru un meci de-a dreptul incendiar. În zonă, hocheiul este sport regional şi nu există comună fără o echipă de hochei!

(w882) hochei

Iar pentru că tehnologia a pătruns peste tot, aplicaţia „Ţinutul Vulcanilor" o va conduce pe Lorelei Mihală, jurnalistul de serviciu, până la Lacul Sfânta Ana. Vom descoperi împreună secretele singurului lac vulcanic din România.

Şi încă ceva! Ştiţi ce este o „mofetă”? Aflăm cu toţii sâmbătă, 8 aprilie, de la 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, într-o nouă ediţie Exclusiv în România.

(w882) Cristi Tab

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Jurnalist: Lorelei Mihală

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...