loader
Foto

Cadouri muzicale, literare şi vizuale - la Arte, carte şi capricii

Joi, 12 decembrie, de la ora 21.00, Liana Stanciu l-a avut ca invitat pe muzicianul Alin Dincă, alias Coiotu' de la Trooper, la o discuție despre muzică, turnee şi despre un album nou-nouţ.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 12 decembrie, la Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu a povestit cu muzicianul Alin Dincă, alias Coiotu' de la Trooper, despre muzică, turnee şi despre un album nou-nouţ.

Sunt artişti, persoane ale vieţii publice, atât de expuse şi de cunoscute, încât pare că n-ar mai fi prea multe lucruri de spus despre ele, mituri, legende menite să sporească misterul din jurul personalităţii lor şi aşa destul de controversate. Cartea lui Stejărel Olaru - „Maria Tănase. Artista, omul, legenda" - reprezintă o incursiune documentată în viaţa uneia dintre cele mai mari artiste pe care le-a avut România, propunându-şi să facă lumină asupra multor istorii romanţate din jurul acesteia.

Până în 15 decembrie, peste 120 de artişti din întreaga lume expun la Bucureşti în cadrul Bienalei Internaţionale de Gravură. Porniţi în căutarea reinventării imaginii gravate, aceştia au fost selectaţi din peste 300 de plasticieni, fiind importanţi gravori naţionali şi internaţionali.

Anul acesta, Moş Nicolae a adus în tolba lui nu doar jucării şi bomboane pentru cei mici, ci şi… un musical jucat chiar de copii! Este vorba de spectacolul „Parcul de distracţii”, ce reprezintă lansarea pe scena profesionistă a Teatrului Muzical de Copii Bucureşti.

Un adevărat maraton editorial. Aşa s-ar putea caracteriza în doar câteva cuvinte ediţia cu numarul 26 a Târgului Gaudeamus Radio România, desfăşurat de-a lungul a 5 zile la Romexpo din Bucureşti. O ediţie bogată atât în evenimente, cât şi în vizitatori: circa 115 mii de oameni i-au calcat pragul, pentru a se bucura de aproape 900 de lansări de carte, dezbateri şi nenumărate sesiuni de autografe. Peste 250 de participanţi reuniţi în 200 de standuri, se adaugă în palmaresul de un sfert de secol al evenimentului.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...