loader
Foto

Galerie foto

Bobonete gustă raci şi un porc „vesel” la Politică şi delicateţuri

Actorul a fost invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia din 23 noiembrie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, difuzată de la ora 15.00.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mircea Dinescu îşi caracterizează cu umor invitatul său din 23 noiembrie, de la Politică şi delicateţuri, ca fiind un „păcătos culinar” şi un „personaj intrat în mitologia capitalismului sătesc”. Este vorba de talentatul actor Mihai Bobonete, cunoscut publicului mai ales pentru rolul „Bobiţă” din serialul Las Fierbinţi şi pentru show-urile sale de stand-up comedy. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Aflat în bucătărie alături de invitatul său, poetul îşi aminteşte că, în vremurile în care era un tânăr abia ieşit din adolescenţă, a venit de la Slobozia în Bucureşti, unde a avut ocazia să ia masa la un restaurant faimos la acea vreme şi să guste dintr-o delicatesă culinară care l-a impresionat prin rafinamentul şi fineţea sa - un cocktail de cozi de raci. Astfel, în ediţia Politică şi delicateţuri din 23 noiembrie, Dinescu readuce la viaţă reţeta din tinereţe, preparând sub atenta privire a lui Bobonete un amestec delicios de fasole, maioneză şi carne de rac, parfumat cu condimente şi frumos aşezat în cupe de cristal. Pentru al doilea fel, poetul îşi surprinde musafirul cu „ceva fin, din Las Fierbinţi”, un cap de porc „vesel”, care „zâmbeşte” cu un mar în gură, de pe un pat de legume. Şi, pentru ca purcelul să fie crocant şi gustos, înainte de a-l băga la cuptor, Dinescu îl „înţeapă” cu nişte cuişoare şi îl „badijonează” cu un amestec de miere şi bere.

După ce totul este gata, cei doi coboară în cramă, unde poetul îşi descoase cu măiestrie invitatul, scoţând la iveală povestiri pline de umor din biografia acestuia şi chiar îi recită o poezie, scrisă la vremea primei sale iubiri, dedicată unei colege de liceu. Iar cum muzica nu lipseşte niciodată de la Politică şi delicateţuri, de această dată misiunea de a completa atmosfera din timpul prânzului îi este încredinţată tarafului de la Vărbilău, pe ritmurile căruia vinul se termină iute din pahare şi inima tresare de bucurie.

***

Mihai Bobonete s-a născut pe 14 iunie 1980, la Craiova. A absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, unde a studiat actoria cu profesorul Vlad Rădescu. În 2003 a început să facă stand-up comedy, a fost co-prezentator al show-ului de satiră politică Divertis, interpretează personajul „Vărul de la Giurgeni” la ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani, dar, după doar un sezon, este cooptat de Toni Grecu la Serviciul Român de Comedie. Este cunoscut publicului pentru rolul „Bobiţă” din serialul Las Fierbinţi, dar şi pentru rolurie din producţiile Vine Poliţia, Made in Romania, Ţaca-Paca, Naşa.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...