loader
Foto

Bobby, un film cu o distribuţie impresionantă, la TVR 1

Nu mai puţin de 22 de personaje şi poveştile lor sunt cuprinse de regizorul Emilio Estevez în drama ce prezintă momentele premergătoare asasinării senatorului Robert F. Kennedy, pe 5 iunie 1968. În filmul Booby la TVR 1, vineri, 18 ianuarie, de la 21.00.

 

Vineri, 18 ianuarie, de la ora 21.00, TVR 1 a programat un film producţie SUA 2006, în regia lui  Emilio Estevez. Anthony Hopkins, Demi Moore, Sharon Stone, Laurence Fishburne, Helen Hunt sunt doar câţiva dintre actorii din distribuţia dramei care a primit două nominalizări la Globurile de Aur, o nominalizare la Leul de Aur – Veneţia şi Premiul Biografilm – Veneţia.

(w882)

(w882)

(w882)

(w500)

Pe 5 iunie 1968, la miezul nopţii, senatorul democrat Robert F. Kennedy, fost ministru al Justiţiei, candidat la preşedinţia SUA şi succesor probabil al fratelui său JFK, era asasinat pe un coridor al Hotelului Ambassador din Los Angeles. Acţiunea dramei Bobby retrasează momentele premergătoare tragediei, văzute prin ochii celor implicaţi, în contextul socio-politic al Americii de la sfârşitul anilor 1960.

(w882)

(w882)

(w882)

Filmul, regizat de Emilio Estevez, doreşte să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte respectarea păcii şi a justiţiei în America. Acest lucru este evident mai ales în scena finală, în care apar fragmente din unul dintre cele mai emoţionante discursuri ale lui Robert F. Kennedy.

(w882)

Muzica originală a filmului a fost compusă de Mark Isham, cu "Never Gonna Break My Faith”, interpretată de Aretha Franklin, Mary J. Blige şi de Boys Choir of Harlem, melodie pe care o auzim în finalul filmului. De asemenea, o versiune nouă a piesei "Loiue, Louie” a fost interpretată de personajul jucat de Demi Moore în film. De altfel, melodiile pe care le ascultăm în Bobby alcătuiesc o compilaţie muzicală a anilor 1960, în care vom recunoaşte: "The Tracks of My Tears”, a lui Smokey Robinson, "I Was Made to Love Her” (Stevie Wonder), "Ain't That Peculiar”, a lui Marvin Gaye, versiunea acustică, orginală a celebrei "The Sound of Silence” de la Simon & Garfunkel, instrumentala Anji, versiunea lui Jason Huxley, "Come See About Me”, a celor de la The Supremes, "There's A Kind of Hush” (Herman's Hermits), "Black Is Black”, a spaniolilor Los Bravos, "Season of the Witch” şi "Hurdy Gurdy Man”, a scoţianului Donovan, "Wives and Lovers” (Jack Jones), "Magic Moments”, a lui Perry Come, "Pata Pata”, a cântăreţei sud-africane Miriam Makeba şi "Initials”, din musical-ul "Hair”.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Filmul Bobby face parte din seria filmelor şi serialelor pe care TVR 1 a început să le difuzeze începând cu grila de toamnă 2018 şi care aduc în prim plan evenimente şi personaje care au schimbat cursul istoriei sau au influenţat decisiv viitorul omenirii. Seara de vineri a fiecărei săptămâni le este dedicată la TVR 1.

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...