loader
Foto

Biziday, ediţie specială despre economia românească din perioada comunistă

sâmbătă, 20 decembrie, ora 22.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Pentru ultimul Biziday din acest an, Moise Guran a pregătit o ediţie specială dedicată economiei româneşti din perioada comunistă. Emisiunea se difuzează sâmbătă, 20 decembrie, ora 22.00, la TVR 1 şi TVR+.

„La fel ca majoritatea colegilor mei, unii dintre dumneavoastră poate nici nu eraţi născuţi atunci, alţii poate eraţi prea tineri, alţii vă mai amintiţi poate doar lucrurile rele şi foarte rele, iar alţii poate aveţi tendinţa de a augmenta doar părţile bune ale acelei perioade.Dar dincolo de lucruri pe care poate unii le ştiţi, alţii poate nu le ştiţi, important este să înţelegem ce s-a întâmplat cu ţara noastră în cei 45 de ani trecuţi de la 23 august 1944 şi până la 22 decembrie 1989. Ceea ce ne-am propus pentru această seară este să căutăm şi să aducem în faţa dumneavosatră, să devoalăm şi să demistificăm adevărul istoric despre acea perioadă, atât cât se poate face în 40 de minute”, ne dezvăluie Moise despre ediţia specială Biziday, pe care telespectatorii o vor putea urmări sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 1 şi TVR+.

Pentru realizarea acestei ediţii, Moise şi colegii lui din echipa Biziday au căutat în cărţi de istorie, au scormonit în statistici, au analizat şi comparat date controversate, în căutarea adevărului despre o perioadă care, deşi relativ recentă, rămâne destul de neclară, „îngropată fiind mai ales în propagandă. Propagandă de toate felurile, şi sovietică, şi naţionalistă, şi anti-naţionalistă dar, din păcate, şi un anume tip de propagandă, care se intitulează democratică, deoarece ea a survenit după Revoluţia din decembrie 1989 şi a îngropat în derizoriu munca unor generaţii care, accident istoric, au construit această ţară chiar şi în perioada comunistă”, spune Moise Guran, realizatorul şi prezentatorul Biziday de la TVR 1.

De unde a pornit aversiunea faţă de URSS? A fost bună sau nu industrializarea forţată? Cât de aproape de reuşită a fost Ceuşescu? De ce a decis plata rapidă a datoriilor? Sunt doar câteva dintre întrebările la care Moise Guran încercă să răspundă, sâmbătă, de la ora 22.00, la ultima ediţie Biziday din acest an. Sâmbătă, 20 decembrie, ora 22.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...