loader
Foto

Galerie foto

Binefacerile naturii la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Frumuseţea fizică şi psihică, două teme de interes readuse în atenţia dumneavoastră de emisiunea " Un doctor pentru dumneavoatră " , la TVRi, de luni până joi, de la ora 18.30.

 

LUNI, 4 FEBRUARIE

AFECŢIUNILE PIELII

Invitat: Dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie – alergologie, DermaVital

Organismul uman supraviețuiește în mediul înconjurător datorită mecanismelor de adaptare dezvoltate de-a lungul evoluției. Astfel, orice modificare în mediul ambiant produce un răspuns la nivelul țesuturilor și organelor. Primul organ care reacționează la schimbările apărute în mediu este pielea, la nivelul căreia pot apărea inflamații și chiar leziuni majore. Schimbările de anotimp, de exemplu, pot produce dermatite alergice, diverse arsuri și pot reactiva boli deja instalate și cronicizate precum psoriazisul.

TERAPII ALTERNATIVE ÎN BOLILE TIROIDEI

Invitat: Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital

”Cine suntem și cum ne trăim eul nostru depind în mare parte de tiroidă, lăcașul sufletului”, afirmă specialistul în medicină integrativă, Florica Munteanu. Această glandă cu impact major asupra bunei funcționări a organismului, este influențată major de orice dereglare venită din mediul intern sau extern, până la nivel energetic, dar și de producerea unor modificări profunde ale fiziologiei și comportamentului uman.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

MARŢI, 5 FEBRUARIE

ZÂMBEŞTE SĂNĂTOS!

Invitat: Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Stomatologia actuală a devenit ultraperformantă din punct de vedere tehnologic, oferind pacienților posibilitatea de a avea o dantură frumoasă și sănătoasă, indiferent de cât de complicată este boala dentară instalată. Tehnicile de tratare, de refacere și de implantare sunt tot mai eficiente, mai rapide și mai accesibile pacientului, iar durerea nu mai reprezintă un impediment, pentru redobândirea unui zâmbet sănătos.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

(w882)

 

MIERCURI, 6 FEBRUARIE

STRESUL ȘI ANXIETATEA

Invitat: Dr. Mihai Bran, medic primar psihiatru, Spitalul Clinic Colțea, co-fondator a primei platforme de psihoterapie online din România

În această lume tumultuoasă, oamenii nu mai au timp pentru ei și cei dragi. Astfel, stresul începe să se instaleze și să se manifeste prin multiple modificări psihosomatice la nivelul organismului. S-a constatat că, pe măsura evoluției civilizației socio-tehnologice, a crescut îngrijorător procentul apariției de boli cronice, boli fizice, psihice și mentale, dintre care anxietatea și depresia încep să ocupe un loc important în topul afecțiunilor critice pentru viața pacientului. Și în Romania a crescut la cote alarmante numărul celor care suferă de stres cronic, de depresie și anxietate. Viața grea, departe de familie, afectează mai ales pe românii plecați în străinătate și familiile lor, rămase în țară. Stresul ”emigrantului”, formele de depresie care apar, o platformă online de psihoterapie menită să ajute românii aflați în astfel de situații, sunt câteva dintre subiectele discutate în această ediție.

TEHNICI DE RESPIRAȚIE

Invitat: Iulian Nica, kinetoterapeut

Știați că un adult respiră, aproximativ, de 18 ori pe minut, de 1080 ori pe oră și de 25.920 de ori într-o zi? Respirația este unul dintre procesele esențiale vieții fără de care, o ființă vie, nu ar putea exista. Natura a dezvoltat acest proces fiziologic pentru a asigura, miliardelor de celule, oxigenul atât de necesar în buna funcționare metabolică și de sinteză. O insuficientă cantitate de oxigen poate duce la boli grave la nivelul tuturor organelor corpului. Să acordăm o mai mare atenție asupra modului în care inspirăm și expirăm aerul, în fiecare clipă, încă de la cele mai fragede vârste! Un copil care respiră corect, va fi un adult sănătos. Există tehnici de respirație, ușoare, confortabile și accesibile oricui, cu ajutorul cărora putem face transferul de gaze conform necesităților corpului.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

(w882)


JOI, 7 FEBRUARIE

NATURA - MEDICAMENT

Invitat: Dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

Tratamentele pe baza de plante au o veche tradiție și sunt mai ușor tolerate de organismul uman decât medicamentele sintetice, ceea ce ne îndreaptă spre natură. Este foarte important ca fiecare dintre noi să avem încredere în energia binefăcătoare a acesteia, să cunoaștem proprietățile principiilor active ale plantelor și să le utilizăm sub îndrumarea unui specialist, în doze potrivite și din surse verificate, care respectă standardele de siguranță ale consumatorilor.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

„Idei în libertate”, emisiune moderată de H.R. Patapievici în anii 2000 și premiată de APTR, transmisă din 22 aprilie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească, din 22 aprilie, emisiunea „Idei în libertate”, realizată de Horia Roman Patapievici în ...