loader
Foto

Biblioteca Metropolitană București sărbătorește, online, 1 IUNIE

Ateliere creative, momente artistice, ghicitori, provocări literare, jocuri și piese de teatru sunt dedicate copiilor, celor care "sunt cheile paradisului". (Eric Hoffer)

 

Biblioteca Metropolitană București (BMB) va sărbători Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de activități educative, derulate pe platformele social media.

“Bibliotecarii noștri sunt pregătiți să vă surprindă printr-o diversitate de activități potrivite pentru toate vârstele. Vă așteaptă pe rețelele sociale ale filialelor BMB cu un program amplu dedicat acestei zilei de 1 IUNIE.” - anunță organizatorii.

PROGRAM:

  • ORA 10.00 - Teatrul de Păpuşi "Licurici" vă invită să vizionați spectacolul „Dumbrava minunată”, din cadrul proiectului online „Licurici și... Tolba cu povești”. Acesta va fi disponibil atât pe conturile oficiale ale BMB (Facebook, Youtube și Instagram), cât și pe rețelele sociale ale teatrului de păpuși și ale filialelor BMB.
  • ORA 12.00 – Un moment special, dedicat celor mici, au pregătit și artiștii din cadrul proiectului „Opera la bibliotecă”, prin interpretarea cunoscutei arii ,,Edelweiss” (”Floare de colț”) compusă de Richard Rodgers, din muzicalul „Sunetul Muzicii”.

Fiecare filială în parte va avea activități menite să dezvolte imaginația și creativitatea copiilor.

Filiala Emil Gârleanu:

  • ORA 9.00 - Filiala Emil Gârleanu va lansa prima provocare: „Noi desenăm titlul, voi ghiciți cartea!”, în care copiii ghicesc titlurile unor cărți desenate cu emoticoane.
  • ORA 12.00 - Bibliotecarii vor susține un atelier de păpuși, marionete din eșarfe
  • ORA 14.00 - Bibliotecarii vor oferi indicii pentru vânătoarea de cărți.
  • ORA 17.00 - Activitățile vor continuă cu „Boardgames”, în care copiii află ce pot face cu o carte.
  • ORA 18.00 E vremea ghicitorilor.
  • ORA 19.00 – Cei mici se vor bucura de un concurs online de cultură generală pe tema copilăriei.

Filiala Liviu Rebreanu:

  • ORA 12:00 - Inițiativele creative continuă la Filiala Liviu Rebreanu care face invitația online la „Atelierul de creat și inventat povești”.
  • ORA 19:30 – Participați la un joc de perspicacitate: „Ajută melcul să găsească ieșirea din labirint!”.

Filiala Alexandru Macedonski vă așteaptă la ”Ora de Povești”.

Filiala Dimitrie Cantemir vă invită la un atelier creativ pentru copii.

Filiala Ion Creangă vă îndeamnă să descoperiți rubrica „Prietenii bibliotecii recomandă”.

Filiala George Coşbuc propune „Să fim copii, pentru înc-o zi!”, începând cu ORA 10.00.

Filiala Marin Preda vă întâmpină cu o serie de povești fascinante la „Clubul de lectură” la ORA 15.30.

Totodată, MEDIATECA "George Enescu" vă aşteaptă, începând cu ORA 12:00, cu o surpriză muzicală interpretată de Horațiu Boșcă, bibliotecar al Mediatecii.

***

Rămâneţi conectaţi online la Biblioteca Metropolitană București și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor acesteia, pentru a avea acces la toate activitățile și informațiile, alături de alte manifestări culturale care au un nivel artistic ridicat şi un impact semnificativ la nivel local!

Sursă foto: libertatea.ro

Un articol de Bianca Sărățeanu

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...