loader
Foto

Galerie foto

„Bass’n’relief” cu Iulian Vrabete, sâmbătă la REMIX

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 22.00, descoperiți la TVR 3 un nou episod REMIX despre cariera unuia dintre muzicienii care au scris istorie în pop-jazz-rock.

 

Iulian Vrabete, zis Mugurel între prieteni, este unul dintre muzicienii pop-jazz-rock binecunoscuți melomanilor români. Basistul și compozitorul de la Holograf a fost, în deceniul trecut, coprezentatorul emisiunii muzicale etalon a Televiziunii Române ani de zile, „Taverna”. Mai puține lucruri se știu despre trupa pe care a fondat-o în studenție la Arhitectură, Basorelief, grup refăcut în 2011, lansând și un CD.

(w882) Craiova 19

(w882) Basorelief

Dincolo de colaborările cu diverse alte titulaturi pop-rock-folk de răsunet, Mugurel a lansat de curând o carte despre cariera sa muzicală, ocazie pentru revenirea la un mai vechi portret „Remix”, cu ajustările de rigoare! De exemplu, o înregistrare inedită, descoperită în ultimii ani, cu BigBandul Universității din București condus de eminentul muzician clujean Bițu Mărgărint (Sibiu, 1979). Alături de mai mulți colegi din Basorelief, Vrabete a făcut parte din formația găzduită de Casa de cultură a studenților din București ani la rând! O altă înregistrare inedită – Holograf unplugged noaptea pe plajă, la mijlocul anilor ’90.

(w882) Colaj Vrab

Apoi câteva dintre colaborările basistului cu nume din prima ligă a pop-rockului românesc – Phoenix este cel mai cunoscut, dar și A G Weinberger, Eugen Mihăescu, Laura Stoica, Mircea Vintilă (încă din primii ani ’80), Cristi Gram... Firește, grosul portretului este ilustrat de Holograf, chiar dacă în ultimul deceniu discurile cu melodii noi s-au rărit. Concertele au rămas însă adevărate evenimente, cel de la începutul anului trecut rămânând de poveste (pe youtube:) - „Vedere de la Costinești” - un redivivus cu majoritatea muzicienilor trecuți prin trupă de-a lungul deceniilor.

(w882) Holograf 1

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Efectele exceselor de sărbători

Efectele exceselor de sărbători

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" în care discutăm despre efectele exceselor de sărbători, tratarea bolilor de oase și legătura ...

Activistul Cristian Ispas, omul care schimbă viaţa tinerilor cu dizabilităţi, este „Brilliantul” săptămânii la TVR INFO

Despre potenţialul extraordinar al sportivilor Special Olympics şi despre legea compensaţiei în viaţa tinerilor cu dizabilităţi, într-o nouă ...