loader
Foto

Galerie foto

Basarabia, o „Poveste după poveste”

Mai suntem interesaţi de Unire? Irina Luca a filmat la Chişinău, Orhei şi în satele din centrul Basarabiei şi a descoperit poveşti tulburătoare. Le-am urmărit pe 21 mai, ora 19.00, la „Poveste după poveste”, de la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe 6 mai 1990, 1.200.000 de moldoveni şi români se bucurau împreună, pe malurile Prutului. Şi unii, şi ceilalţi iesiseră de sub sarcofagul de plumb al comunismului. Se regăseau familii care nu se văzuseră de jumătate de secol. Se împărţeau cărţi în limba română. Se construia un Pod de flori. Se visa la România Mare.

27 de ani mai târziu, sondajele spun că maximum 20% dintre moldoveni ar vota pentru Unire. Preşedintele Igor Dodon e din ce în ce mai des văzut la Moscova, umăr la umăr cu Vladimir Putin. Şi tot mai mulţi moldoveni se gândesc la o altfel de Uniune. La Uniunea Euro-asiatică, alături de Rusia.

Irina Luca a filmat la Chişinău, Orhei şi în satele din centrul Basarabiei şi a descoperit poveşti tulburătoare.

(w882)

Zinaida Timofti s-a născut la Cercul Polar şi este rodul unui experiment al lui Beria, fost şef al NKVD. Vorbeşte, la Poveste dupa poveste, despre viaţa în comunism, departe de România şi despre greşelile politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Alexandrina Timofti e o foarte tânără actriţă îndrăgostită de România şi de limba română.

Valentin Portărescu vine în fiecare vacanţă din Transnistria în satul în care s-a născut, iar casa lui e vopsită în culorile steagului românesc.

(w882)

În studioul emisiunii Poveste după poveste, Irina Luca îi are invitaţi pe Ovidiu Nahoi, redactor-şef RFI şi Vlad Bolocan, basarabean, pasionat de muzică, poezie, istorie, pentru o discuţie despre unire: mai suntem interesaţi de Unire? Unde am greşit? Ce e de făcut? Duminică, 21 mai, de la 19.00, aflăm răspunsuri la TVR 1 şi TVR+.

Producători: Irina Luca  şi Ileana Gaiţă

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm în cel de-al patrulea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 16 aprilie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1 şi online pe TVR+, iar în reluare, de la ora 24.00.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".