loader
Foto

„Banii Tăi”, o lecție economică pentru toți

Industria 4.0, investițiile în educație și resurse umane constituie centrul de interes în ediția emisiunii „Banii Tăi” difuzată luni, 20 mai, de la ora 18:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Roadele investiției în educație se culeg în economie. E drept, după câteva decenii. Care sunt azi perspectivele unei economii, care ar trebui să valorifice înainte de toate inteligența românească, veți afla de la interlocutorii excepționali din ediția de astăzi.

Cea mai prețioasă investiție este cea în pregătirea resursei umane. Concret: școala de matematică de acum 40 de ani stă la baza performanței de azi din IT. O investiție inițiată în economia socialistă și valorificată cu succes în capitalismul sălbatic de azi. Subiectul va fi detaliat cu Varujan Pambuccian, matematician și informatician.

Ca să investești eficient azi, trebuie să știi încotro se îndreaptă economia. Ce e industria 4.0 și cum își aleg profesioniști marile corporații ale lumii povestește o româncă de renume internațional, Cleopatra Căbuz, care a devenit membru al Academiei Naționale de Inginerie a Statelor Unite ale Americii.

Urmăriți în fiecare luni emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 18:30, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 9:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

***

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...