loader
Foto

"Aventura urbană" în Brăila

Duminică, 20 octombrie, de la ora 18.00, descoperim "Oraşul cu salcâmi" prin amintirile lui Nicu Alifantis, dar şi prin ochii lui Panait Istrati, cel care i-a scris poveştile şi le-a împrăştiat în toată lumea.

 

După ce în primele ediţii ale noului sezon „Aventura urbană” ne-a prezentat oraşele Gherla şi Botoşani, săptămâna aceasta, emisiunea ajunge la Brăila.

Alături de Irina Luca vom descoperi secretele şi lucrurile mai puţin cunoscute ale urbei prin amintirile invitatului din această ediţie: Nicu Alifantis, dar şi prin ochii lui Panait Istrati, cel care i-a scris poveştile şi le-a împrăştiat în toată lumea.

Anul trecut, cu ocazia împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a Brăilei, Nicu Alifantis a devenit Cetăţean de Onoare al urbei copilăriei şi adolescenţei sale. Aşa că în calitate de invitat la „Aventura urbană” Nicu Alifantis va deveni adevărat ambasador al Oraşului cu salcâmi, de la care vom afla amintirile dragi care îl leagă de acest oraş.

Dar dincolo de amintiri, legat de Brăila vom afla şi lucruri actuale, inedite, care merită ştiute şi ne vom întâlni cu oameni deosebiţi. Aflăm detalii despre doamna care conduce şantierul naval, despre nava Borcea şi Insula Mică, mai pitorească decât Delta, despre Teatrul Maria Filotti şi despre un muzeu musai de vizitat.

Aşa cum a mărturisit Irina Luca: „de multe ori, cât am filmat în Brăila, localnicii s-au aratat uimiţi de faptul că le descoperim oraşul şi ne place. Uimiţi sunt şi de turiştii străini care îşi programează din timp un tur ghidat, dar ca de fiecare dată şi aici am descoperit comorile ascunse şi emoţiile unei adevărate „Aventuri urbane” – pe care le aducem, în fiecare săptămână, la TVR1”.

Jurnalişti: Irina Luca, Ilinca Ciobanu, Ana Preda, producător Oana Turcu

******

România urbană nu înseamnă doar cele câteva zeci de reşedinţe de judeş. Înseamnă sute de orăşele mici, senine, prietenoase - fiecare cu propria sa mitologie urbană, cu obiceiurile, cu istoria sa.

Descoperim împreună, în fiecare week-end, poveşti, întâmplări şi personaje pe care nu le găsim în programele de ştiri. Aşa arată România normală, o ţară senzaţional de obişnuită.

Încercăm să pătrundem tainele, să înţelegem istoria locurilor şi să ne descoperim ţara pe care am uitat-o, înghiţită de politică şi de ştiri senzaţionale. Ce poate fi mai minunat decât să vă descoperim acele locuri despre care nu se mai vorbeşte şi pe acei oameni care încă au timp, pasiuni şi o viaţă interesantă. Oameni care aleg să ofere timpul lor liber familiei, prietenilor, pasiunilor.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...