loader
Foto

Galerie foto

"Aş vrea să cred că România e pregătită pentru un preşedinte maghiar"

Declaraţia ministrului Culturii Kelemen Hunor a fost făcută în cadrul emisiunii Foc încrucişat de duminică, 28 septembrie, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 13.00 .

 

Alina Stancu şi partenerul său de studio la Foc încrucişat, Cornel Nistorescu, l-au avut alături de ei, în platoul TVR 1, duminică, 28 septembrie, pe Kelemen Hunor, candidat la Preşedinţia României, viceprim-ministru şi ministru al Culturii. Emisiunea a fost difuzată duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

Alături de gazda dezbaterii şi de invitatul ei permanent, Kelemen Hunor a discutat despre comunitatea maghiară din România, despre rolul acesteia în stabilitatea politică a României, despre candidatura sa la cea mai înaltă funcţie în stat. „România este şi ţara mea şi o iubesc. Eu sunt în competiţie cu toţi candidaţii”, a afirmat ministrul Culturii la Foc încrucişat.

În ceea ce priveşte şansele pe care le are în cursa pentru preşedinţie, Kelemen Hunor îşi păstrează obiectivitatea: „Aş vrea să cred că România e pregătită pentru un preşedinte maghiar, dar mă tem că nu e”, declară el. După cum la fel de obiectiv se pronunţă şi în privinţa maghiarilor din România şi a guvernării acestora de până acum: „Noi (n.r. maghiarii) am guvernat tot timpul pentru comunităţile maghiare.”

În ceea ce priveşte participarea neîntreruptă la guvernare a formaţiunii politice ce reprezintă comunitatea maghiară, Kelemen Hunor se declară mulţumit de rolul pe care UDMR l-a avut de la Revoluţie până în prezent: „Eu mă bucur că 25 de ani noi (n.r. maghiarii) am fost un factor de echilibru şi de stabilitate.”

Tot în ediţia din 28 septembrie a emisiunii, Kelemen Hunor a ţinut să precizeze că maghiarii din România nu duc o politică externă diferită de cea a României şi intersele lor sunt comune cu ale tuturor locuitorilor ţării: „Nici un deziderat al maghiarilor din România nu are nicio legătură nici cu Moscova, nici cu Rusia, nici cu Putin şi nici un deziderat al maghiarilor nu este un pericol pentru România”, a mai precizat invitatul Alinei Stancu la Foc încrucişat.

***

Din 7 septembrie, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...